Diyetisyen Keskinkılıç'tan Önemli Uyarılar!

Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, fazla kilolardan kurtulmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu. 

Diyetisyen Keskinkılıç'tan Önemli Uyarılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, fazla kilolardan kurtulmak isteyenlere önemli uyarılarda bulundu. 

Kilo verirken dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çeken Keskinkılıç, amacın kısa sürede  hızlı kilo kaybı değil, önceliğin sağlığın korunması olduğuna dikkat çekti. 

Bazı uygulamaların sağlığa ciddi ölçüde zarar verdiğini belirten Keskinkılıç, yapılan şok diyetler ile vücudun bütün olarak dengesinin bozulduğunu ve o hızla verilen kiloların aynı hızda geri döneceğini vurguladı. 

DİYETİN SAĞLIKLI OLANI TERCİH EDİLMELİ
Diyetin sağlıklı olanın tercih edilmesi gerektiğine işaret eden Keskinkılıç, "Sıkça duyduğumuz popüler şok diyetler, patates dieyti, hurma diyeti, isveç diyeti, karatay diyeti, dukan diyeti gibi sağlıklı beslenme ilkelerinin dışına çıkan programlar zayıflamada kesinlikle tercih edilmemelidir. Diyet yaparken önemli husus, aç kalmamak, yeterli ve dengeli beslenmek ve bütüncül sağlığımızı korumaktır.  Başarı bana göre hızlı kilo kaybı değil, yaşam tarzı değişikliği yaparak kalıcı çözümler üretmektir. Şok diyetler diye bildiğimiz diyetler, vücuttan fazla sıvı ve kas kaybına yol açmaktadır. Yaşadığınız kas kaybı metabolizma hızınızı daha çok düşürecektir." dedi. 

POPÜLER DİYETLER DENGELİ BESLENME İLKELERİNE UYMUYOR
Popüler diyet yöntemiyle hızlı kilo kaybı yaşandığını ancak bu durumun yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uymadığını ifade eden Keskinkılıç, "Popüler diyetler genellikle karbonhidratı sıfırlayan, yağ ve protein ağırlıklı bir beslenme modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu diyetlerin uygulanması ile ilk dönemde hızlı bir kilo kaybı yaşanmaktadır ve bu durum kilo vermek isteyen bireylere daha cazip gelmektedir. Proteinin tok tutma etkisi daha uzun sürdüğü için vücut proteini sindirmeye çalışırken daha fazla kalori harcamaktadır. Kısa dönemde kilo kaybı için cazip görünse de uzun süreli yeterli, dengeli beslenme ilkelerine uymamaktadır. Yağdan zengin olan diyetler lezzetli gelmesi açısından kilo vermek isteyen bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Yağdan zengin diyetler uzun süre yapıldığında vücuttan iki kat fazla su kaybı ortaya çıkarmaktadır ve tüm bunlar sonucunda tek besin öğesinden zengin olan listeler, uygulamalar akabinde verdiğiniz kiloları kat be kat geri alacağınızı hatırlatmakta fayda görüyorum. Diyet programları gelişigüzel değil, kişiye özgü (boy, kilo, yaş, cinsiyet, metabolizma, kan bulguları) durumları göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Unutmayalım ki metabolizmamız parmak izimizdir." ifadelerini kullandı.