Elazığ Basınının Parlayan Yıldızları

Köklü bir geçmişe sahip olan Elazığ Basını, bugüne kadar yüzlerce başarılı gazeteci yetiştirdi. 

Elazığ Basınının Parlayan Yıldızları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte yayın yapan, televizyon, gazete ve radyolarda kendini ıspatlamış yetenekli gazeteciler isimlerinden söz ettiriyor. 


Her biri kendi alanında tecrübeye sahip olan gazeteciler, basın sektörüne ayrı bir renk ve güç katıyor.

Elazığ'da özellikle iki gazeteci başarıları ve kariyerleriyle dikkat çekiyor. 

Bu isimlerden biri Kanal Fırat program yapımcısı ve elazigsonhaber.com Haber Müdürü Furkan Dilaver, bir diğer isim ise Kanal 23 Televizyonu program yapımcısı ve muhabiri Bera Nur Çam.

MESLEKLERİNE GÖNÜLDEN BAĞLILAR
Furkan Dilaver, mesleğe olan aşkını televizyon ekranına ve elazigsonhaber.com sitesine yansıtıyor. Genç yaşta atıldığı basın ve medya sektöründe adım adım zirveye tırmanan Furkan Dilaver, Elazığ'ın en etkili medya organında söz sahibi. Yaptığı programlarla gündemin nabzını tutan Furkan Dilaver, özel haberleri ve röportajlarıyla da kamuoyunu aydınlatıyor. Kendine özgü çalışma tarzıyla görev yaptığı kuruma değer katan Furkan Dilaver, sektöre girmek isteyen gençlere de örnek oluyor. Çalışma temposuyla sürekli bir adım önde olan Furkan Dilaver, Elazığ basın sektörünün parlayan yıldızlarından biri olarak görülüyor.

Elazığ'ın bir diğer başarılı gazetecisi ise Bera Nur Çam. Kanal 23'ün deneyimli muhabirlerinden biri olan Beranur Çam, özel haberleriyle izleyicileri ekrana kilitliyor. Kanal 23'ün keyifle izlenen 'Ben Bunu Yaparım' adlı programının sunuculuğuna da yapan Bera Nur Çam, kendine özgü sunumuyla sektöre değer katan isimlerden biri oldu. 

FURKAN DİLAVER KİMDİR?

Furkan Dilaver, 1993 yılında Elazığ merkezde dünyaya geldi. İlk ve orta okulu Elazığ Dumlupınar İlkokulu’nda tamamladı. 2008 yılında Necip Güngör Kısarpamak Anadolu İletişim Meslek Lisesi’ni kazanarak, gazetecilik bölümünden mezun oldu. 2011 – 2013 yılları arasında İstanbul Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümünü tam burslu kazandı  ve 2 yıl İstanbul’da televizyonculuk alanında eğitim aldı. DGS ile Elazığ Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümüne birincilikle yerleşti. 2016 yılında fakülte eğitimini başarıyla bitirdi.   2017 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İletişim Bilimleri alanında Yüksek Lisansı kazanmış ve 2020 yılında mastarını tamamladı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü’nde de eğitim aldı. Elazığ'ın en çok takip edilen haber sitesi elazigsonhaber.com'un haber müdürlüğü görevini yürüten Furkan Dilaver, ayrıca Kanal Fırat Televizyonunda yayınlanan 'Son Baskı' ve 'Ben Kimim' adlı programları hazırlayıp, sunuyor. 

BERA NUR ÇAM KİMDİR?

1996 yılında  Elazığ doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamlarken gazetecilik hayatına lise yıllarında başladı. Necip Güngör İletişim meslek lisesinde Gazetecilik yazılı basın muhabirliği bölümünden 2014 yılında mezun oldu. Üniversite hayatına Konya Selçuk Üniversitesinde başladı. Ön lisans Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden 2017 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında mesleki hayatına tecrübeler kattı. ilk ekran karşına Konya Selçuk Üniversitesinin üniversite televizyonunda çıktı. Üniversite televizyonunda program asistanlığı yaptıktan sonra televizyonda 24 kare isimli bir  sinema  programı sundu. Daha sonra ise haber bültenlerinde yerini aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Konya’nın radyosu Radyo Express’te haber müdürlüğü görevini üstlenerek saat başı canlı yayınlarla haberler aktardı. Daha sonra 2017 yılında İstanbul ihlas haber ajansın polis adliye muhabirliği yaparak bir başarılı ve özel haberlere imza attı. Girmiş olduğu dikey geçiş sınavını kazanıp lisans eğitimini Elazığ Fırat Üniversitesi iletişim fakültesinde tamamlıyor. Eğitimine başlar başlamaz Elazığ medyasında yer  aldı. İki yıldır çalışmakta olduğu Elazığ’ın köklü televizyonlarından Kanal 23’de haber muhabirliği yapmakta. Aynı zamanda 13 haber bültenini sundu. daha sonra  “Ben Bunu Yaparım” aktüel bir programla  izleyiciyle  buluştu.  Haber seslendirmenliği de yaptığı kurumda şuan 23’ten Günaydın programını sunuyor.