Elazığ Belediyesi'nden Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Açıklama!

Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşların su, kira, emlak ve vergi borçlarının 7256 sayılı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına başlandı.

Elazığ Belediyesi'nden Borçların Yapılandırılmasına İlişkin Açıklama!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “7256 sayılı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin ilgili kanun hükmü kapsamında yapılacak düzenlemeyle;

Belediyemize ödenmemiş vergi ve diğer borçlara bağlı gecikme zamları ve faizleri yerine Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) oranında güncelleme yapılacaktır.

Düzenleme doğrultusunda vergi aslına bağlı cezaların (vergi ziyaı cezası) tamamı, vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının ise yüzde 50’sinin silinecektir.

Peşin ödemelerde ise Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim yapılacak, diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde ise asıllarında yüzde 25 indirim uygulanacaktır.

Taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde ilk taksitin süresinde ödenmesi şartıyla, ikinci taksit ödeme süresi içinde geri kalan taksitlerin tamamının ödenmesi halinde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca yüzde 50 indirim, diğer idari para cezaları asıllarında yüzde 12,5 indirim uygulanacaktır.

Yapılandırılan tutarların peşin veya ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksitler halinde ödenmesine olanak sağlanacaktır.

Yapılandırılan borçların anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödenmesine de imkan tanınacaktır. Belediyemize borcu olan ve ilgili kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın en geç 31 Aralık 2020 tarihine kadar Elazığ Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekiyor.” denildi.