Elazığ Bu Acıyı Unutmaz!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremin üzerinden tam 1 yıl geçti, depremin yaraları sarıldı ama acılar hiç unutulmadı…

Elazığ Bu Acıyı Unutmaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 Cuma günü saat: 20.55...

Tam o sırada Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kimisi genç yaşta hayallerine veda etti, kimisi doyamadığı evladını enkaz altında bıraktı. Yaşanan deprem 41 cana mal oldu. 1.607 kişiyse karanlık enkazlardan yaralı olarak hayata tutundu…

Elazığ en uzun ve en soğuk gecesini yaşarken ülkenin dört bir yanından uzanan yardım eli acıların yükünü hafifletti, yaralar birlikte sarıldı. Edirne’den Kars’a, Hakkari’den Adana’ya, tüm Türkiye’den gelen kurtarma ekipleri canla başla çalıştı.

DEVLET TÜM İMKANLARIYLA ELAZIĞ'DAYDI
Bir yandan enkaz altında kalan hayatları kurtarma çalışmaları devam ederken, diğer yandan da evsiz kalan vatandaşlar için çadırlar kurulmaya başlandı. Elazığ’da AFAD ve Kızılay tarafından kent merkezinde başta Kültür Park olmak üzere 5 bin çadır kuruldu. Çadırlarda evleri ağır hasarlı olan veya evlerine girmek istemeyen vatandaşlar kalmaya başladı. Vatandaşlar için çadırların kurulduğu alanlarda Türk Kızılay'ı çalışmalarını sürdürürken, depremzedelere 3 öğün yemek verilmeye başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ise bölgede psiko-sosyal destek faaliyetlerine başladı.

DEPREMZEDELER KONTEYNER KENTLERE YERLEŞTİ
Sadece Elazığ değil, Türkiye dipten gelen o dehşetle sarsılmıştı. Kâbusa dönüşen o 22 saniyede onlarca bina yıkıldı. Evsiz kalan vatandaşlar Çadır Kent’in ardından, devlet tarafından sağlanan destekle Konteyner kentlere yerleştirildi.

kentin 5 farklı noktasına konteyner kentlerin yapımı başlanmıştı. Geçici barınma merkezlerinden Doğukent’te 900, Kırklar Mahallesi’nde 456, Aşağı Demirtaş’ta bin 16 ve Sivrice ilçesinde 246 ailenin kalacağı konteyner kentlerden ev kuruldu.

TOKİ KONUTLARI TESLİM ETMEYE BAŞLADI
Depremden hemen sonra Elazığ'da bir yandan hasarlı konutların yıkımı diğer yandan ise 20 bin konutun inşası için çalışmalar başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu depremin senesi dolmadan 3 bine yakın konut ailelere teslim edildi, 5 bin konut ise teslim edilme aşamasına getirildi.

Elazığ Yeni Haber İnternet ve Medya Yayıncılığı olarak, yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz...