Elazığ'da Depremden Önce Neler Konuşuluyordu?

Depremle birlikte yeni bir sürece giren Elazığ'da geçmişe dair tüm konuşulanlar rafa kaldırılmıştı. Depremden önce Elazığ'da neler konuşuluyordu? Elazığ'ın sorunları ve çözüm önerileri nelerdi? Bu soruların cevabını araştırdık.

Elazığ'da Depremden Önce Neler Konuşuluyordu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremle yıkılan Elazığ'da bir taraftan yaralar sarılırken, diğer yandan depremin izleri silinmeye çalışılıyor.

Başlıca gündemi deprem olan şehirde binlerce insanın tek amacı yeni konutlara kavuşup deprem korkusunu biran önce yenebilmek.

TOKİ tarafından kentte yapılan 20 bin konut evleri yıkılan depremzedeler için bir teselli olsa da depremin oluşturduğu ağır hasar yıllarca unutulmayacak.

Depremle birlikte yeni bir sürece giren Elazığ'da geçmişe dair tüm konuşulanlar rafa kaldırılmıştı.

Depremden önce Elazığ'da neler konuşuluyordu? Elazığ'ın sorunları ve çözüm önerileri nelerdi? Bu soruların cevabını araştırdık.

ESNAF YİNE DERTLİYDİ
24 Ocak 2020 tarihinden önce kentin başlıca sorunu ekonomiydi. Esnaf yine dertliydi. İş yapamıyordu. Büyük zincir marketlerden şikayetçiydi.

İŞSİZLİK SORUNU ÜST SIRALARDA
İşsizlik her dönemde olduğu gibi depremden önce de gündemin üst sıralarında yer alıyordu.  Kentte artan işsizliğe çare bunulamıyordu. Siyasetçiler ve bürokratlar kente yatırımcı çekmek için girişimlerde bulunuyordu ancak bu girişimler sonuç vermiyordu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ALTYAPI
Şehrin en önemli sorunlardan biri de kentsel dönüşüm ve altyapı problemiydi. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın çözmek için kolları sıvadığı bu sorunlar seçim gününden itibaren kentin gündemindeydi. Kentsel dönüşüm için adımlar henüz yeni atılmışken deprem meydana geldi. Büyük deprem şehrin dönüşümü ve yeniden imarı için büyük bir fırsat oluşturdu.

TRAFİK VE OTOPARK SORUNU
Şehrin dar sokakları, ana arterlerin yetersizliği, otopark sorunu trafiği adeta kilitliyordu. Depremden önce çok konuşulan bu sorun yeni bulvarların açılması, caddelerin genişletilmesi ve şehrin yeniden imarı ile çözülmeye çalışılıyor.

TARIM VE HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ
Uluova ve Kuzova’daki sulama sıkıntısı şehrin tarım ve hayvancılığını yok etme seviyesine getirmişti. Elazığ'ın bereketli toprakları yıllardır susuz, çiftçi ise çaresizce bekliyordu. Su olmayınca üretim bitti, tarım ve hayvancılık şehri olan Elazığ büyük bir değerini kaybetti.