Elazığ'da Fatura Tahsilatları Ertelendi!

Elazığ'da, 2020 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül fatura dönemlerine ilişkin tüketim faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelendi.

Elazığ'da Fatura Tahsilatları Ertelendi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ve Malatya’da, depremden zarar gören tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketimlerine ilişkin tahsilatların ertelenmesi hakkında karar verildi.

Resmi Gazetede yayınlanan genelgeye göre;
"Elazığ ve Malatya İllerinde yaşanan deprem nedeniyle zarar gören tüketicilerin Elektrik ve Doğal gaz tüketimlerine ilişkin tahsilatların ertelenmesi hakkında kararın yürürlüğe konulmasına, 7269 sayılı umumi müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair karar verilmiştir.

Elazığ ve Malatya illerinde 24 Ocak’ta yaşanan depremin hane halkı ve küçük esnaf üzerindeki etkilerini azaltmak zere, elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahsilatların ertelenmesine dair iş ve işlemlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanmıştır. Deprem dolayısıyla konutu ve işyeri yıkılan orta hasarlı veya ağır hasarlı hale gelen ve yalnızca görevli tedarik şirketi ile ilgili bölgelerin doğal gaz dağıtım şirketlerinden elektrik veya doğal gaz tüketimine ilişkin tahsilatları kapsar. Mesken veya ticarethane abone grubunda olmakla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarında veya dernek ve vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarına ait yerlerin tüketimlerine bu kararın kapsamı dışındadır.

Tüketicilerin; Deprem öncesinde ikamet ettiği veya işyerinin bulunduğu binaya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenmiş “Hasar Durum Belgesini” Ticarethane grubundaki tüketicilerin ertelemeye dahil etmek istedikleri işyerlerinin deprem tarihi sonrasında açıldığını gösterir “”İşyeri açma ve Çalışma Belgesini” 1/10/2020 mesai bitimine kadar ilgili şirketlere ibraz edenlerin 2020 yılı Temmuz Ağustos ve Eylül fatura dönemlerine ilişkin tüketim faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelenir. Uygulamadan faydalanan tüketicilerin deprem öncesinde de kendi adlarına veya ticari unvanlarına kayıtlı bir aboneliklerin olması ve deprem sonrası abonelikleri ile deprem öncesinde aboneliklerin aynı abone grubunda bulunması zorunludur. Bir hasar durum belgesi ve tek bir abonelik için uygulamadan faydalanılması esastır. Erteleme süresi, ertelemeye konu her bir fatura için ayrı ayrı uygulanır." denildi.