Elazığ'da Hak Sahipliğinde Süre Uzatıldı

Elazığ AFAD İl Müdürlüğü Elazığ'da meydana gelen 24 Ocak depremi nedeniyle konutları, ahırları, işyerleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar için Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerinin yapılabilmesi için 15 günlük ek müracaat süresi verdi.

Elazığ'da Hak Sahipliğinde Süre Uzatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ AFAD İl Müdürlüğü, köyünde, mahallesinde konutları, ahırları ve işyerleri, yıkık / ağır / orta derecede hasar gördüğü tespit edilen mülk sahibi, hissedarı veya hasar gören konutta oturan evli evlatlarından, afetzede olan ve hasar tespit listelerinde isimleri bulunanlardan, 15 Haziran – 13 Ağustos 2020 tarihleri arasında “çeşitli nedenlerle müracaat edemeyen” afetzedeler için 15 günlük ek müracaat süresi verildiğini duyurdu.

Tanınan 15 günlük ek müracaat süresi 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak olup 1 Mart’ta sona erecek.

Müracaatta bulunmak isteyen vatandaşlar Yeni Mahallede bulunan İmam Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Afetzedeler Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerini bizzat kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla yapabilecekler.

Başvuru işleminin gerçekleştirilebilmesi için müracaatta bulunan vatandaşların,  Tapu Senedi Fotokopisi, Kimlik Fotokopisi, Tapu ve emlak kaydı vefat eden kişiye ait ise veraset ilamı, Hasar tespit askı kodu ve Elektrik ve su olan yerlerde abonelik belgeleri ile birlikte başvurmaları gerekecek.

27 Aralık 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ve yasal süreç devam etmesinden dolayı başlatılan hak sahipliği ve borçlandırma sürecinden sadece 24 Ocak depreminden etkilenenleri kapsayacağı, bu nedenle sadece 24 Ocak depreminden etkilenen vatandaşların başvurması gerektiği bildirildi.