Elazığ'da Sosyal Mesafesiz Kuyruklar Vatandaşı Çileden Çıkardı!

Elazığ'da Korana virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararla vatandaşların yoğun olarak kullandığı 3 cadde araç trafiğine kapatılarak, sosyal mesafeye dikkat edilmesine olanak sağlandı ama caddelere girşi için sosyal mesafesiz uzun kuyruklar oluştu.

Elazığ'da Sosyal Mesafesiz Kuyruklar Vatandaşı Çileden Çıkardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık başkanlığında toplanarak pandemiyle mücadele kapsamında yeni tedbir kararları aldı.

Alınan karar doğrultusunda vatandaşların yoğun olarak kullandığı Gazi, Vali Fahri Bey ve Hürriyet Caddeleri ikinci bir emre kadar 09.00 ile 19.00 arasında araç trafiğine kapatıldı. Bugün uygulamaya konulan karar çerçevesinde polis ve belediye ekipleri, cadde başları ile ara sokaklara barikatlar kurarak 3 caddeye bağlantıyı kesti.

Çok yoğun olduğu için yan yana yürümek zorunda kalan vatandaşlar ise alınan kararla, sosyal mesafeye daha fazla dikkat ederek hareket etmeye başladı. Trafiğe kapatılan caddelerde sosyal mesafe alanı oluşurken daha önceden aynı caddeler için başlatılan HES kodu uygulaması için kurulan giriş noktalarında sayısı az olduğundan dolayı uzun kuyruklar oluştu.  

Konuyla ilgili bazı vatandaşlar stem ederken, alınan kararın yanlış olduğunu kuyruklarda daha fazla insanların bir birine yakın olduğunu ve sosyal mesafe kuralına uyulmasının bu şartlarda imkansız olduğunu belirtti.

Caddelere 'HES' kodu sorgulanarak alınan giriş bölümlerinin sayısı az olduğundan  ve çok kalabalık olduğundan bazı vatandaşlar bir sonraki kontrol noktasına gitmek için uzun süre yürümek zorunda kaldı. Ramazan ayı dolayısıyla zaten oruç olduklarını bunun vatandaşa hizmet değil eziyet olduğunu belirten vatandaşlar yetkilerden bu kararı düzeltmelerini istedi.