Elazığ'ı Dünya'ya Tanıtan Rektör!

Fırat Üniversitesi, son yıllarda elde ettiği büyük başarılarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üniversitenin geleceği için yapacağı rektörlük ataması ise merakla bekleniyor.

Elazığ'ı Dünya'ya Tanıtan Rektör!

Fırat Üniversitesi, son yıllarda elde ettiği büyük başarılarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üniversitenin geleceği için yapacağı rektörlük ataması ise merakla bekleniyor. Kamuoyunun beklentisi 4 yıllık görev süresi boyunca üniversitenin elde ettiği başarılarla mevcut Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın liyakatini kanıtlaması açısından en az bir dönem daha görevine devam edeceği yönünde..

14 Ağustos 2020 tarihinde Fırat Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın görev süresi artık doluyor. Görevine devam mı edecek yeni bir rektör mü atanacak buna Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek ancak rektör atamalarında aranan madem liyakat ve başarı yeni bir ismin atanmasındansa Prof. Dr. Göktaş’ın görevine devam etmesi güçlü bir seçenek olarak görünüyor.

ÜNİVERSİTEYİ DÜNYAYA DUYURDU
Zira 4 yılık görev süresi boyunca depremler, pandemi gibi olağanüstü zorluklara rağmen Fırat Üniversitesini gerek ulusal gerekse de uluslararası arenada çok üst düzey seviyelere taşıdı Rektör Göktaş ve yönetim ekibi... Öyle ki Fırat Üniversitesi tarihinde görmediği başarılar elde ederek artık Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin üzerine çıkacak seviyelere yükseldi. Pek çok alanda Türkiye’de ilk 5’e giren üniversitemiz dünya sıralamasında ise ilk 1000’in içine girme başarısı kaydederek Türkiye’de çok önemli üniversitelerin üzerine çıktı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE FARKLI BİR DÖNEM
Başkanlık Sistemine geçiş sonrası yapılan düzenlemelerden biri de üniversite rektörlerinin artık seçimle değil, atamayla belirlenmesiydi. Bundaki temel amaç ise üniversitelerin ideolojik tavırlardan uzaklaştırılıp akademik çalışmalara yönlendirilmesiydi. Önceki sistemde rektörleri öğretim üyeleri seçtikleri için seçilen rektörler oy verenlere hep gebe kalıyordu. Sonrasında ise üniversite kadroları babadan oğula, aile üyelerine kadar akrabalarla doluyordu. Tabi işin ideolojik yayılması da cabası..

GÖKTAŞ, BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTU
Madem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rektör atama düzenlemesi üniversiteleri akademik çalışma, bilim üretme yuvalarına dönüştürmekti o açıdan da Prof. Dr. Fahrettin Göktaş çok somut bir başarı kaydetti. Üniversitede akademisyenler arasında artık proje üretme rekabeti oluşmuş durumda.. Hatta bizden duymuş olmayın ama hocalar arası dedikodular bile proje üretme ve çalışma yoğunluğu üzerine yapılıyormuş.

Bunlar akademik başarılar.. Bir de yönetimsel başarılar var tabii ki.. Rektör Fahrettin Göktaş 6 ay önce gazetecilerle yaptığı toplantıda 12 Milyar TL’lik yatırımı üniversite olarak şehre kazandırdıklarını ifade etmişti. Bu rakamın aradan geçen aylarda çok daha arttığını biliyoruz. Bu rakama yapılacak yeni hastaneyi, açılacak yeni bölümleri ve diğer yatırımları da ekleyecek olursak şehir için ne kadar büyük bir kazanç sağlandığı aşikâr.

ŞEHRE BÜYÜK KATKILAR SAĞLADI
Akademisyenler, öğrenciler ve çalışanlarla birlikte 50 bin kişilik küçük bir şehir nüfusuna sahip Fırat Üniversitesi bir şehre daha fazla nasıl katkı sağlayabilir ki?

Her rektör ataması sürecinde kamuoyunda liyakat arayışı dillendirilir. Eğer arayışta gerçekten samimiysek istatistikler, rakamlar, gözle görülen gerçekler Fırat Üniversitesi’nin 4 yıllık süreçte gerçekten de liyakatle yönetildiğini ispatlıyor. Ama yok liyakat derken herkes aslında işini gördürecek kendi adamının rektör olmasını kastediyorsa o zaman mevzu başka tabii ki.. Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın Elazığlı olmayışına gelecek olursak.. Kaç Elazığlı şehre bu kadar katma değer sağlamış ki? Yaklaşık bir ay içerisinde Fırat Üniversitesinin yeni rektörü belirlenmiş olacak. Şehrin de, akademik kadronun da, öğrencilerin de beklentisi denenmiş, başarılı olmuş gerçek liyakatin atamada belirleyici olması..