Elazığ'ın Yetiştirdiği İlk ve Tek Olan Mühendisler Destek Bekliyor

Fırat Üniversitesi bünyesinden kurulan ve 7 senedir Türkiye'nin ilk ve tek bölümü olan Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunları atama bekliyor...

Elazığ'ın Yetiştirdiği İlk ve Tek Olan Mühendisler Destek Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü mezunu öğrenciler devlet kadrolarına atanmak için destek bekliyorlar. 

Yaklaşık 7 sene önce kurulan ve ilk mezunlarını 2018 yılında veren Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunları 4. dönem mezunlarını da 2021 yılında vermeye hazırlanıyor. 

Alanında yaptığı başarılı eğitim hayatlarının hakkını vermek istediklerini belirten Adli Bilişim Mühendisliği mezunları, gelişen teknolojiyle bilişim suçlarının önlenmesi ve yaşanan bilişim suçları sonucu elde edilen elektronik delillerin incelenip, yargı mercilerine sunulması görevini üstlenen bir bölüm olduğunu vurgulayarak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletin tüm kademelerinden destek beklediklerini açıkladılar.

Fırat Üniversitesi Adli Bilişim Mühendisliği bölümü mezunları yaptıkları açıklamada; ‘Yaşadığımız dönemde gelişen teknoloji ve yaygınlaşan internet kullanımı yaşanan bilişim suçlarını da artırmaktadır. Fırat Üniversitesinden mezun olan Adli Bilişim Mühendisleri, bilişim suçlarının önlenmesi ve yaşanan bilişim suçları sonucu elde edilen elektronik delillerin incelenip, yargı mercilerine sunulması görevini üstlenmektedir. Bu durumlar göz önüne alındığında bu alanda yetişmiş insan kaynağı ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kaynağı ise Adli Bilişim Mühendisleri gidermektedir. Devletimizin de özellikle son zamanlarda bu alana gösterdiği ilgi ne kadar yerinde ve önemli bir konu olduğunu göstermektedir. Örnek olarak bir milyon istihdam, BTK Akademi hatta yeni açılan siber güvenlik liseleri gibi birçok proje hayata geçirilmiş bulunmaktadır.’ denildi.

‘Alanında, Türkiye’nin İlk ve Tek Mühendisleriyiz’
Fırat Üniversitesinden mezun olan Adli Bilişim Mühendisleri, alanında Türkiye’nin ilk ve tek örnekleri olduklarını belirterek, ‘ Adli Bilişim Mühendisliği Bölümü 2013-2014 yıllarında eğitime başlamış ve 2021’de ise 4. dönem mezunlarını vermek üzeredir. Lisans eğitimleri süresince yüksek bilgiye ve tecrübeye sahip akademik kadronun kattığı bilgiler ve stajlardaki kazandıkları deneyimler ile adli bilişim inceleme ve raporlama bilgi ve deneyimlerini bir seviyeye getirmiştir. Ayrıca bölüm öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini tamamlamaları ve iş hayatında kullanacakları içeriklere ulaşabilmeleri için; Siber Güvenlik Laboratuvarı, Adli Bilişim Yazılımları Laboratuvarı, Adli Bilişim Donanımları Laboratuvarı, Ağ ve Sistem Laboratuvarı, Biometrik Sistemler Laboratuvarı, Ses ve Görüntü İnceleme Laboratuvarı, Mobil Cihaz İnceleme Laboratuvarı ile Veri Kurtarma Laboratuvarlarında eğitimlerimizi pekiştirerek donanımlı birer mühendis olmaya hazırlandık.’ dediler. 

‘Bu Zaman Kadar Hiç Atama Yapılmadı’
Alanında eğitimini tamamlayan öğrencilerin daha çok Emniyet, Jandarma ve Adli Tıp Kurumunda görev almalarının faydalı olacağını belirten mezunlar; ‘Adli Bilişim Mühendisleri artık devletinin yanında göreve hazır bekliyor. Emniyet, Jandarma ve Adli Tıp kurumlarının bu konuda destek vermelerini rica ediyorlar. Emeklerinin, eğitimlerinin ürünlerini devletlerinin geleceği için kullanmak istiyorlar. Adli Bilişim Mühendisleri “Bu vatanın evlatları olarak aldığımız bu eğitimin hakkını vermek istiyoruz ve Emniyet, Jandarma, Adli Tıp Kurumlarının bünyesinde çalışmayı hak ediyoruz.’ ifadelerini kullandılar. 

'İmza Kampanyası Başlattık'
Öte yandan mezunlar sosyal medya hesapları üzerinden imza kampanyası başlattıklarını da belirterek duyarlı vatandaşlardan bu konuda destek beklediklerini de ifade ettiler.