Elazığ STK Platformundan Kınama Mesajı

Elazığ STK Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Kenan Peker yayınladığı mesajında, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde camiye yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Elazığ STK Platformundan Kınama Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde camiye yapılan silahlı saldırıyı kınayan  Elazığ STK Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Kenan Peker, " İslamofobik yaklaşımların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz." dedi. 

"Yok etme terörü insanı ıslah etme ve yaşatma idealini yenemeyecektir"

Prof. Dr. Peker mesajında; "Yeni Zelanda’daki 50’den fazla Müslümanı, hem de ibadethanelerinde hunharca katleden terör eylemini şiddetle ve nefretle kınıyoruz.  Bu olayın perde arkasında özenle ve sinsice hazırlıkları yapılmış bir plan ve planla bir yerlere mesajlar verilmiştir. Camilere saldırılarını ve Can alan katil zihniyet ile destekleyicilerinin neler yapmak istedikleri aşikardır.Yapılan islam düşmanlığı insanı yaşatmanın ve medeniyetin düşmanlığıdır. Yok etme terörü insanı ıslah etme ve yaşatma idealini yenemiyecektir. Bununla İslam düşmanları katliam yapılmıştır. Tüm uluslararası organizasyonlara duyarlı olmaları için çağrı yapıyoruz. Islamofobik yaklaşımların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz." ifadelerine yer verdi.