Elazığ Susmayacak!

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın talihsiz açıklamalarına yönelik sert tepkilerini sürdürmeye devam ediyor...

Elazığ Susmayacak!

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın talihsiz açıklamalarına yönelik tepkilerini sürdürmeye devam ediyor. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda Işıkver, Elazığ halkının haklarını savunmak adına kararlı bir duruş sergiliyerek, işçilere sahip çıktı.

MHP'li Işıkver, yaptığı açıklamalarda madencilik ve sanayi faaliyetlerinin Elazığ’da yarattığı olumsuz etkileri vurgulayarak; “Bakır aramaya gelirsiniz, ilçeyi başımıza yıkarsınız,” ifadesiyle, bu tür faaliyetlerin yerel halk üzerinde oluşturduğu yıkıcı etkileri gözler önüne serdi.

"İftira Atar Hakaret Edersiniz"
Krom madenciliği faaliyetlerinde bulunan şirketlerin tutumlarına da değinen Işıkver, bu süreçlerde yerel halka karşı yapılan haksızlıkları eleştirdi. “Krom çıkarmaya gelirsiniz, iftira atar hakaret edersiniz,” diyerek, bu tür faaliyetlerde bulunan şirketlerin etik dışı davranışlarını kınadı.

"Bir Şehri Kanser Edersiniz"
Çimento üretiminin çevresel ve sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Işıkver, “Çimento üretmeye gelir, bir şehri kanser edersiniz,” ifadesiyle, bu tür sanayi faaliyetlerinin Elazığ’da yarattığı sağlık sorunlarına dikkat çekti.

"Sırtımızdan Kazandığınız Katrilyonlar"
Işıkver, bu şirketlerin Elazığ’dan elde ettikleri büyük kazançlara rağmen, yerel halka yeterli katkı sağlamadıklarını belirtti. “Ortak özelliğiniz, sırtımızdan kazandığınız katrilyonlar,” diyerek, şirketlerin bölgeye ekonomik anlamda yeterli katkıyı yapmadıklarını ifade etti.

"Elazığ Susmayacak"
Elazığ halkının bu haksızlıklara karşı sessiz kalmayacağını belirten Işıkver, “Elazığ susmayacak,” diyerek, Elazığlıların haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Işıkver, “Elazığlıyı hor görenleri, Elazığlıya zulmedenleri pişman edene kadar kavgamız sürecek,” diyerek, kararlılık mesajı verdi.