Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021'de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yılsonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yılsonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

Hem deprem hem COVİD-19 süreci ve etkileri devam ediyor…
Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan değerlendirmesinde, “24 Ocak 2020 tarihinde ilimiz merkezli yaşanan büyük depremin üretim ve istihdam üzerindeki yıkıcı etkilerine Mart ayı ile birlikte COVİD-19’da eklenmiş ve ilimiz çifte mağduriyet yaşamaya başlamıştır. İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu dönemde, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulmasını arzu ediyoruz. Ayrıca Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin de yine yılsonuna kadar devam etmesi iş dünyası için çok değerli olacaktır. Ekimde vadesi gelen ertelenmiş prim ve vergi ödemelerinin 2021 yılı içinde tahsili, iş dünyasının Covid-19 kalıntılarını temizleyip, yılın son çeyreğini kazanmasına önemli katkı sağlayacaktır. Hükümetin aldığı tedbirlerin ve vatandaşın pandemi ile yaşama deneyiminin normalleşme döneminde Türkiye’nin en büyük gücü olduğu muhakkaktır. 2020’nin son iki çeyreğinde bu desteklerin sağlanması ile birlikte ilk iki çeyrekteki kaybın da telafisi mümkün olabilecektir” dedi. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ 
Özellikle Kısa Çalışma Ödeneği’nin Türkiye’nin üretimden ve istihdamdan kopmamasında etkili rol oynadığını vurgulayan Arslan, “En son Sayın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız tarafından Kısa Çalışma Ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığı açıklanmıştır. Elazığ iş dünyası olarak, bunun deprem bölgesinde veya istihdam yoğun sektörler başta olmak üzere en azından yılsonuna kadar devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 
Özellikle pandemi sürecinden çok fazla etkilenen otelcilik, turizm, ulaştırma, hizmetler ve bu alanlarla bağlantılı faaliyet gösteren işletmeler için Kısa Çalışma Ödeneğinin yılsonuna kadar uzatılmasının çok faydalı olacağı kanaatindeyiz. Hükümetimizin bugüne kadar almış olduğu çok değerli tedbirler neticesinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine baktığımızda artık dört temel güven endeksinin, yani inşaat, reel sektör, perakende ve hizmetler sektörlerinin güven endekslerinin üçü salgın öncesi düzeye çıktığı görülmektedir. Talep etmiş olduğumuz bu desteklerin sağlanması ile birlikte toparlanmanın daha hız kazanacağı ve iş dünyasının önünü daha iyi görmesini sağlayacağı kanaatindeyiz. 
Bu taleplerimizi TOBB üzerinden ilgili bakanlıklara ulaştırarak iş dünyamızın beklenti ve taleplerine öncülük edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.