Elazığ Valiliği'nden Kanyonlarla İlgili Açıklama

Elazığ Valiliği, Baskil'de yer alan Saklıkapı Kanyonu ve Karaleylek Kanyonu'na vatandaşların traktörlerle gitmesi ile ilgili bir açıklama paylaştı.

Elazığ Valiliği'nden Kanyonlarla İlgili Açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik’ten yapılan açıklamada, bu kadar kanyonlara ulaşımla ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken; Saklıkapı Kanyonu ve Karaleylek Kanyonu’nun Malatya ili sınırları içerisinde yer aldığı açıklandı.

Valilik’ten yapılan açıklama şu şekilde:

“Yapılan araştırmalar sonucunda haberde yer alan mevkinin ilimiz sınırları içerisinde olmayıp, Malatya ili Arguvan ilçesine bağlı Deregezen ve Çiflikköy mevkii olduğu tespit edilmiştir.

Elazığ’dan Saklıkapı Kanyonu ve Karaleylek Kanyonuna ulaşım Elazığ-Baskil Karayolu güzergahında sağlanmaktadır. Baskil ilçesinden sonra Hüyük Köyü ve Kumlutarla köyü güzergahından devam edilerek Hüyük Köy’de konuşlanan iskeleden tekne vasıtasıyla Karaleylek Kanyonuna ulaşılır.

Saklıkapı Kanyon çıkışına ulaşım sağlamak için kanyon yürüyüşü yapılabilir. Kanyonlara ulaşım Fırat Nehri üzerinden teknelerle sağlanmaktadır.”