Elazığ'da İki Doktora Bıçaklı Saldırı!

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde görevli iki doktora, hasta yakını S. A. tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Kamu Sağlık - Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Elazığ'da İki Doktora Bıçaklı Saldırı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimi Uğur Dağ ve yanındaki asistan doktor ,  hasta yakının S.A tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Bugün öğle saatlerinde S.A isimli hasta yakını, Doktorun muayene odasına girerek, doktor ve öğrencisine bıçakla saldırdı. Doktor Dağ ve yanındaki öğrenci, tedavi altına alırken, bıçaklı saldırıda bulunan şahıs ise güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, Sağlık çalışanlarının şiddet mağduru olmaya devam ettiğini kaydetti. Sağlık çalışanlarına güvenli bir ortam sağlanması gerektiğine işaret eden Başkan Karataş, "Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle, karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin yüzde 70'lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez" şeklinde konuştu.