Elazığlı Firmalar Göğsümüzü Kabarttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayali olan Kanal İstanbul projesi alt yapı ihalesine Elazığlı firmalardan Ziver Holding, Çelikler İnşaat ve Kolin İnşaatda gerçekleştirilen ihaleye teklif verdi.

Elazığlı Firmalar Göğsümüzü Kabarttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan iken 27 Nisan 2011'de olarak kamuoyuna duyurduğu, İstanbul'u içinden 2 deniz geçen bir şehre dönüştürecek Kanal İstanbul projesi fiilen hayata geçiriliyor.

Projenin ilk basamağı olan 860 metre uzunluktaki Sazlıdere Köprüsü'nün temel atma töreni önceki gün gerçekleştirilmişti. 

İHALEYE ELAZIĞLI ÜÇ FİRMA TEKLİF VERDİ
6 yıl sürecek olan dev projenin yapım süreci kapsamında “TCDD Halkalı Konvansiyonel Demiryolu hattı” yapım işi için ihale gerçekleştirildi. İhaleye Elazığlı Ziver Holding, Çelikler İnşaat ve Kolin inşaat da teklif verdi. 

Türkiye'de ve yurt dışında büyük yatırımlara imza atan Elazığlı firmalar, Kanal İstanbul projesinin alt yapı ihalesine en yüksek teklif veren firmalar arasında yer aldı. İhale sonucu yapılacak değerlendirmenin ardından kamuoyuna açıklanacak. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ
Avrupa Yakası'nda Karadeniz ile Marmara Denizi'nin arasına yapılacak Kanal İstanbul'un uzunluğu yaklaşık 45 kilometre, taban genişliği minimum 275 metre ve derinliği 20,75 metre olacak.

Kanal İstanbul ile İstanbul Boğazı'nın tarihsel ve kültürel dokusunun korunması ve güvenliğinin artırılması, deniz trafiğinden kaynaklanan yükün azaltılması, Boğaz'ın trafik güvenliğinin ve seyir emniyetinin sağlanması, yeni bir uluslararası deniz trafiğine açık bir su yolunun oluşturulması ve olası bir İstanbul depremi dikkate alınarak yatay mimariye dayalı depreme dayanıklı modern bir yerleşim alanı oluşturulması amaçlanıyor.