Elazığlı Polis Adayları Mağdur Oluyor

Polis Akademisi Başkanlığının 27.Dönem Pomem sınavı ön sağlık aşamasıyla başlıyor.

Elazığlı Polis Adayları Mağdur Oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha öncesinde Ön Sağlık ve Fiziki Yeterlilik sınavını bir arada yapan Polis Akademisi, bu yıl Ön Sağlık aşamasını ilk başta yapıp Fiziki Yeterlilik sınavı olan Parkur ve Sözlü sınavını ise ayrı yapması bekleniyor. Türkiye genelinde rağbet gösterilen bu sınava ilimizden de birçok öğrenci katılım sağlanacak.

"BİRÇOK ELAZIĞLI ÖĞRENCİNİN MAĞDUR OLACAK"
Elazığ Zirve Besyo-Pomem Parkur Hazırlık antrenörü aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Sağlam, “Son yıllarda Elazığ’da yapılan Pomem sınavları bu yıl ilimizde yapılmıyor ve binlerce öğrenci şehir dışına sınava çıkacak.

Birçok Elazığlı öğrencinin mağdur olacak. Çok şükür ki ilimiz Polis, Asker ve Kolluk Güçleri mesleklerini çok tercih ediyor ve bunu asli bir görev olarak görüyor. Bu nedenle ilimizden de bu yıl Pomem sınavı dediğimiz Polislik sınavına yaklaşık bin-bin 500 kişi katılım sağlayacak. Fakat öğrencileri ve aileleri üzen nokta sınavın Elazığ’da yapılmaması. Daha öncesinde Pomem sınavı şehrimizde bulunan Zülfü Ağar Polis okulunda yapılıyordu. Fakat edindiğimiz bilgilere göre Polis okulunun depremden zarar görmesinden dolayı sınav çevre illere ve yoğunlukla Erzincan iline verildi.

Deprem ve pandemi geçiren Elazığlı öğrenci/velilerin bu nedenle hem maddi hem de başka bir ile gidip virüsle karşı karşıya gelmesi korkutuyor. Özellikle ön sağlık sınavından başarıyla geçenlerin fiziki yeterlilik testi ve sözlü mülakat için bir kez daha il dışına çıkacak olması maddi anlamda da büyük mağdurluk yaratıyor. Umarız fiziki yeterlilik testi ve sözlü mülakat sınavı Elazığ’da olur ve Elazığlı vatandaşların mağduriyetleri de giderilmiş olur’’ diye ifade etti.