Emekli Memur-Sen, Taleplerini Açıkladı
Emekli Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi Cevdet Sevinç, emeklilerin taleplerini açıkladı.
Emekli Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi Cevdet Sevinç, emeklilerin taleplerini açıkladı.
Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin kamu görevlisi, işçi ya da işveren sıfatlarıyla, ömrünü, milletin refahı ve huzuru, devletin kalkınması ve bekası için adamış insanlar olduğunu kaydetti.
"TÜM EMEKLİLERİMİZİ EMEKLİ MEMUR-SEN'E DAVET EDİYORUZ"
Emeklilerin haklarını savunmak ve taleplerini gündeme getirmek amacıyla Memur Sen bünyesinde Emekli Memur Sen örgütünün kurulduğunu ifade eden Sevinç, "Emeklilerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi, içinde yaşadıkları topluma tecrübe aktarımı yoluyla hizmet üretme imkanlarına kavuşması şüphesiz mücadele ve örgütlenme gerektirir. Bu hedeflerin tümüne de ancak örgütlü mücadeleyle ulaşılabilir. Memur-Sen’in ilkelerine, değerlerine ve emek mücadelesine dayalı olarak emeklilerin örgütlenmesine dair mücadelenin Türkiye’deki adresi Emekli Memur-Sen’dir. Bu vesile ile bütün emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen ailesinin üyesi olmaya davet ediyoruz. 13 milyonu bulan emeklimizin haklarını korumak, yaşlılıklarını refah içinde geçirmelerini sağlamak, sosyal hayata daha aktif tutunmalarını desteklemek için kurulmuş olan Emekli Memurlar Sendikamız, sadece memurların değil, emekli maaşını Sosyal Güvenlik Kurumundan alan bütün vatandaşlarımızın üye olabilecekleri bir Sivil Toplum Kuruluşudur." dedi.
"PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜMLERİNİ BİLİYORUZ"
Başkan Sevinç, emeklilerin problemlerini ve çözümlerini bildiklerini, sorunları çözmek için çalıştıklarını belirterek, "Sesimizin daha gür çıkması için bütün emeklilerimizi Emekli Memur-Sen çatısı altında toplanmaya, bu onurlu mücadeleye güç vermeye, katkı sunmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.
EMEKLİLERİN TALEPLERİ
Sevinç, Emeklilerimizin taleplerini şu şekilde sıraladı.
1. Emeklilerimizin çalışanlar ile arasında açılan maaş farkı kapatılmalıdır.
2. Kamu görevlilerinin fiilen çalıştıkları dönemde bordrolarında var olan “ek ödeme” de dâhil emek verilen dönemde maaşa eklenen unsurlar emekli maaşına da yansıtılmalıdır.
3. Memurların emekli ikramiyesi hesabı yapılırken tam hizmet yılı hesaba katılıp, ay ve gün hesabının dahil edilmemesinden doğan 1 ay ile 11 ay arası kayıp giderilmelidir.
4. Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesi, gösterge rakamına bağlanmalı ve maaşlara yapılan artış kadar artış yapılması sağlanmalıdır.
5. Emeklilerden fiilen çalışabilecek güç noktasında ve fikri zeminde bilgi birikimi müsait olanlar gerek kendi alanları, gerekse faydalı olabilecekleri uygun alanlarda istihdam edilmelidir.
6. Emeklilerin Sendika Kurma Hakkı’nın önündeki fiili engellemeden vazgeçilmeli, hükümde yer alan boşluklar giderilmelidir.
7. Yaşa bakılmaksızın tüm emekliler toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandırılmalıdır.
8. Emeklilere, eş ve çocuk yardımı verilmemesine ilişkin hatadan ve eşitsizlik oluşturan uygulamadan vazgeçilmeli, eş ve çocuk yardımı emeklilere de verilmelidir.
9. Öğrenim hayatına devam eden çocuğu olan emeklilere, çocuk yardımı ödemesi yapılmalıdır.
10. Dünyada yeni bir terminoloji olan “Aktif Yaşlanma” kavramı ülkemizde de hayata geçirilerek emeklilerin daha sağlıklı bir emeklilik dönemi geçirmeleri sağlanmalıdır.
11. Ülkemizde genel sağlık politikalarının dışında, yaşlılara yönelik özel sağlık politikaları da
geliştirilmeli ve hayata geçirilmelidir. Toplumsal olarak sağlıklı yaşlanmanın önemi hakkında eğitimler verilmelidir.