Engelsiz Yaşam Merkezi İnşaatında Sona Gelindi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın seçim vaatleri arasında yer alan bir proje daha açılış için gün sayıyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi İnşaatında Sona Gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracağı, içerisinde; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerin yer alacağı “Engelsiz Yaşam Merkezi” inşaatında sona gelindi.

İzzetpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti Elazığ Belediyesi’ne ait olan eski Çağrı Tıp Merkezi yerinde yedi kat olarak inşa edilen, toplam 1298,53 m² alan üzerinde 6175 m² kullanım alanına sahip olacak “Engelsiz Yaşam Merkezi”nde dış cephe ve ince işler imalat çalışmaları devam ediyor.

Eylül ayı sonu hizmete sunulması planlanan yaşam merkezi bünyesinde; 25 araçlık otopark, 100 kişilik sinema salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, 3 adet işaret dili ve eğitim odaları, 4 adet oyun odaları, 2 adet psikolojik danışmanlık odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar yer alacak. EBEGEM, ADEM ve Gençlik Merkezi de hizmetlerini bu binadan yürütecek.

MUSTAFA AKSU: “GENİŞ KAPSAMLI BİR PROJE HAYATA GEÇİYOR”
“Engelsiz Yaşam Merkezi” nin engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilme adına önemli bir proje olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu; ‘Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın 11 ana başlık altında 100 projesinden biri olan “Engelsiz Yaşam Merkezi” projesi, engelli bireylerimizin sağlıklı bireyler gibi toplum yaşamında var olabilme ve hayatlarını kolaylaştırabilme adına önemli bir projedir. Bu merkezimizde; sinema salonları, tiyatro salonu, psikolojik danışmanlık merkezleri, bilgisayar odaları, el sanatları odası, müzik odası, satranç odaları, acil müdahale ve sağlık odası, çok amaçlı eğitim-konferans salonu, kafeterya, bekleme salonu ve oyun salonları yer almaktadır. Genel olarak baktığımız zaman Elazığ Belediyesi olarak geniş kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyoruz.” dedi.

ENGİN KIRÇIL: “ELAZIĞ’DAKİ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ ÇOK ŞANSLI”
Memur-Sen Elazığ Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl ise Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Elazığ için çok büyük bir proje olduğunu kaydederek, “Engelsiz Yaşam Merkezi projesi, engelli bireylerimiz için atılan çok önemli bir adım. Zaten Belediye Başkanımız görev süresi boyunca da ‘Gönülden Gönüle’ dokunarak bu projenin gerçekleştirilmesi doğrultusunda önemli adımlar attı. Bu merkezimiz engelli bireylerin yaşam standartlarını yükselteceği ve aileleriyle birlikte özellikle sosyal yaşam standartlarını üst seviyeye çıkarılabileceği önemli bir yere sahip olacak. Özellikle Elazığ’da ikamet eden engelli vatandaşlarımız ve aileleri bu konuda çok şanslılar. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde böylesine geniş kapsamlı bir yaşam merkezi bulunmuyor.”

“GÖNÜLLERDEKİ ENGELLERİ YIKAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ, GÖNÜLLERE GİRMEYE DEVAM EDİYOR”
“Yaşam merkezimiz önümüzdeki aylar içerisinde aktif hale gelecektir. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özellikle engellilere yönelik erişilebilirlik noktasında çok önemli adımlar atıldı. Burada engelli bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması açısından bir çok donatı yer almaktadır. Engelsiz Yaşam Merkezi ilimiz adına çok büyük bir proje. Gönüldeki engelleri yıkan Belediye Başkanımız aynı zamanda gönüllere de girmeye devam etmektedir. Bu önemli projenin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.