'Esnaflarımızın Yanında Olmamız Gerekiyor'

CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yavuz değerlendirmesinde, 'Kentimizde binlerce çalışan bu dönemde ya işsiz kaldı ya da ücretsiz izinde evlerinde oturmak zorunda kaldı. Evlerine ekmek götüremeyecek durumdalar' dedi.

'Esnaflarımızın Yanında Olmamız Gerekiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DOĞDU: ESNAFLARIMIZ KİRALARINI DAHİ ÖDEYEMEYECEK DURUMA GELMİŞLERDİR

Elazığlı vatandaşların yaşadıkları ekonomik sıkıntılardan dolayı isyanda olduklarını belirten CHP Elazığ il başkanı Yavuz Doğdu, ”Kentimizde binlerce çalışan bu dönemde ya işsiz kaldı ya da ücretsiz izinde evlerinde oturmak zorunda kaldı. 

Evlerine ekmek götüremeyecek durumdalar. 3 aylığına ertelenen borçlarla bir nebze olsun nefes alan vatandaşlarımız, ülkede hiçbir şey normale dönmezken tekrar faiz yüküyle ödeyecekleri kredi ve borçların altında eziliyor.

Gelir yok, gider çok. Esnaflarımız kiralarını dahi ödeyemeyecek duruma gelmişlerdir. Kira ödemesi dışında, çalışanların ücretleri, giderleri ve diğer ödeme kalemleri dikkate alındığında esnafın içler acısı hali gün yüzüne çıkıyor. Kentimizde ayda 100’ün üzerinde esnaf kepenk indirmektedir. Pandemi dolayısıyla gelir elde etmekte zorlanan esnaflarımızın giderleri azalmıyor, artıyor. 

Esnaf nefes almak için aldığı kredileri ödeyemez duruma gelmiştir. Birçok işletme kısıtlamalar dolayısıyla kapalı durumdadır.  Esnaflarımız bu dönemde işyerlerinin kapalı olmasına rağmen, Sosyal Sigortalar Kurumu’na  olan prim ücreti ödüyorlar, elektrik faturasını yatırıyorlar” diye konuştu.

DOĞDU: ONLARIN YANINDA OLMALIYIZ  

‘Esnafların bu zor gününde yanında olmamız gerekiyor’ diyen Doğdu, “Kazanç elde etmekte zorlanan, başta kirası olmak üzere giderlerini karşılayamayan ve mağdur olan esnafları rahatlatmak için kullandırılan kredilerin ödemeleri ertelenmeli ve esnaf daha fazla destek verilmelidir.

Esnafımız bize aile bireylerimiz kadar yakın insanlar, zor zamanımızda, kötü günümüzde hep yanımızda oldular. Cebimizde para olmasa bile hep işimizi gördüler. Şimdi esnafımız kara gün geçiriyor, sıkıntı içindeler.

Sadece kendileri değil, her birinin yanında çalıştırdığı 3,4 kişilik aileleri olduğu düşünüldüğünde on binlerce Elazığlı esnafımız kara günlerden geçiyor. Bizler onların yanında olmalıyız” ifadelerini kullandı.