FHGC'den '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Etkinliği

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti program düzenledi. Düzenlenen programda il protokolü ve basın mensupları bir araya geldi.

FHGC'den '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'  Etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından program düzenlendi.

Programa Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ın yazılı ve görsel olarak hizmet veren basın mensupları katıldı.

"MESLEKTAŞLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN"
Meslektaşlarının gününü kutlayan Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem, “Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözülmesi, sürekli itibar kaybeden basın mesleğinin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sürekli vurguladığımız gibi ülkemiz medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Basın özgürlüğünden basında çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, yeni çıkarttığımız çalıştaylar dizisiyle belirlenmeli ve zaman geçirmeden uygulamaya konulmalıdır. Sektörümüzde meslek yasasının olmaması, tertip ve şantaja dayalı etik dışı haberlerin yapılmasına, birikimine, eğitimine bakılmaksızın herkesin gazeteci maskesi altında sektörümüzde boy göstermesine neden olmaktadır. Meslektaşlarımız meslek onurlarını korumak adına mücadele etse de yasal boşluktan yararlanan çıkarların medya sektöründe boy göstermesinde engel olamamaktadır. Bu nedenle basın sektörünün önceliği olarak esleki yasal düzenleme yapılmalıdır. Dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendirdiğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ve mesleki gücümüzü ve azmimizi artıran anlamlı bir gün olmasını yürekten diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Düzenlenen programda Elazığlı gazeteciler yöresel müzik dinletisine eşlik ederek gönüllerince eğlendiler.