Hak Sahipliği İtiraz Sonuçları Açıklandı!

Elazığ depreminin ardından yapılan hak sahipliği sonrasında itiraz başvuruları alınmış ve süreç sona ermişti. Hak sahipliğine itiraz eden vatandaşların sonuçları AFAD tarafından açıklandı.

Hak Sahipliği İtiraz Sonuçları Açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından konutlar için hak sahipliği süreci başlamıştı. Açıklanan hak sahipliği sonuçlarının ardından hak sahibi olamayan vatandaşlar için itiraz başvuruları alınmaya başlanmıştı. Hasar tespit işlemleri sonucunda ağır hasar raporu verilen 21 bin 601 afetzededen 20 bin 498’i talep ve taahhütname verdi. 13 bin 330’u hak sahibi olurken 5 bin 9’una ise ret verildi. 21 Eylül 2020 tarihinde alınmaya başlanan itiraz başvuruları 15 gün sürmüş ve başvuruların tamamlanmasının ardından süreç sona ermişti.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

AFAD’a hak sahipliği için itiraz eden vatandaşların itiraz sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olmuştu. Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında hak sahipliği itiraz sonuçlarının pazartesi günü açıklanacağı ifade edilmişti. Komisyon çalışmalarını ayrıntılı sürdüren AFAD çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hak sahipliği itiraz sonuçları açıklandı.