Hazar Şiir Akşamları Başlıyor

Hazar Şiir Akşamlarının 26'ncısı 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü Şair Yazar 'Sezai Karakoç' anısına 'İnsan Sevgisi' teması ile gerçekleştirilecek. Gerçekleşecek olan programa katılacak isimler belli oldu.

Hazar Şiir Akşamları Başlıyor

Hazar Şiir Akşamlarının 26’ncısı 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü Şair Yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek.

ŞAİRLER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞACAK
26’ncı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları 6 Ekim Cuma günü şairlerin öğrencilerle buluşmaları programıyla start alacak. Şairler Yürüyüşüyle devam edecek olan program yine aynı akşam Fırat Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde Elazığlı Usta Sanatçı Esat Kabaklı’nın konseriyle tamamlanacak.
 Hazar Şiir Akşamları başlıyor

ŞİİRLER İLÇELERDE DE SESLENDİRİLECEK
7 Ekim Cumartesi günü Hazar Şiir Akşamları’nın 2. gününde ise katılımcılara Tarihi Harput, Göllübağ Köyü, Hazar Gölü ve Uluslararası Hazar Şiir Akşamları resim sergisi gezisi düzenlenecek. Daha sonra ise Sivrice Kültür ve Kongre Merkezi’nde tüm şairlerin katılımıyla şiir gecesi düzenlenecek.

26’ncı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, 8 Ekim Pazar günü Keban Gezisi ile noktalanacak. Programa yurtiçinden 10, yurtdışından 12 şair katılacak.

ŞİİR GECESİNE KATILACAK İSİMLER; 
26. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlar Programına katılacak isimler ise şu şekilde; Ali Akbaş, Ayşe Paslanmaz, Esat Kabaklı, Hikmet Elitaş, Kenan Çarboğa, Metin Önal Mengüşoğlu, Serhat Kabaklı, Şeref Akbaba, Yahya Akengin, Yusuf Dursun, Kırgızistan’dan Altynbek Ismaılov, Kosova’dan Birsen Gota, Kırgızistan’dan Duıshembek Kerımov, KKTC’den Feyzan Korur, Azerbaycan’dan İntiquam Cavanşir, Özbekirtan’dan Khurshıd Davronov, Kazakistan’dan Marzhan Yershuova, Azerbaycan’dan Rashad Majıdov, Irak’tan Şemsettin Küzeci, Azerbaycan’dan Tamella Aliyeva, Azerbaycan’dan Xuraman Muradova, Kazakistan’dan Ykylas Ozhay

Hazar Şiir Akşamları başlıyor