Herkesin Kazandığı Yarışma Gerçekleştirildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) bu yıl ortaokullar ve lise düzeyinde online olarak düzenlemiş olduğu Siyer-i Nebi Yarışması büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yarışmaya yüz binlerce ortaokul ve lise öğrencisi katılım gösterdi.

Herkesin Kazandığı Yarışma Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda katılımcılar efendimizinizinde.com üzerinden online olarak eş zamanlı gerçekleştirilen yarışmada bilgilerini ölçtüler.

Yarışma öncesi AGD TV üzerinden yapılan deneme sınavları ile öğrenciler sınav öncesi hazırlıklarını yaparlarken, yarışmanın hemen ardından anlatımlı sınav çözüm videoları yine AGD TV üzerinden katılımcılar ile paylaşıldı.

“İslam Bütünüyle İnsanın Yaşaması İçin Gönderilmiş Bir Dindir”
Anadolu Gençlik Derneği, yaklaşık yüz binlerce gencin yarışmaya katıldığını belirterek, yarışmacıların aileleri de düşünüldüğünde bunun milyonlarca bir kitlenin Hazreti Muhammed (sas)’in hayatına odaklanması demek olduğuna dikkati çekti. Kendileri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran Anadolu Gençlik Derneği, “Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz’in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı sadece ve sadece bilmek ile her şeyin bitmediğini bunu hayatımıza tatbik etmek gerektiğini de düşünüyoruz. Çünkü İslam, bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir” ifadelerini kullandı.

 “O, İlahi Kelamın Ete Kemiğe Bürünmüş Halidir”
Siyer-i Nebi Yarışması’ndaki en önemli amacın, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) hayatını bir gence daha ulaştırmak olduğunun altını çizen Anadolu Gençlik Derneği “ Efendimiz Aleyhisselam, Allah‘a ve ahiret gününe iman eden ve Rabbini çokça zikreden müminlerin en güzel örneği, önderi ve rehberidir. O, bir masal kahramanı değil O hayatın tüm zorluklarına göğüs germiş kutlu bir elçidir.

O, bizim içimizden biri, sıkıntıya uğramamıza üzülen, bizim için endişe eden, bize şefkat ve merhamet gösterendir. O, ‘ben sizin babanız gibiyim‘ diyerek bizi kendisinden ayırmayan, omzunda kerpiç taşıyan, açlıktan midesine taş bağlayandır. O, Allah’ın üzerine yemin ettiği yüce hayatın sahibi, ilahi kelamın ete kemiğe bürünmüş halidir. Onu sevmek, ona tâbi olmak, onun davasını anlayabilmek onun hayatını en güzel şekilde öğrenmekle mümkündür. Hayatta en güzel şey, Allah ve Rasulü’nü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır. Siyeri Nebi Yarışmasına katılan bütün genç kardeşlerimize sevgili Peygamberimiz (sas)’in izinde bir ömür niyaz ederiz. Liseli kardeşlerimizi Karavan gruplarında yapmış olduğumuz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle bu yazı en güzel şekilde geçirmeye davet ediyoruz” dedi. 

“Sınava Girsin veya Girmesin Bütün Kardeşlerimizi Yaz Etkinliklerinde Doyasıya Eğlenmeye ve Öğrenmeye Davet Ediyoruz”
Yüzlerce farklı ilçe ve binlerce farklı okuldan başvuru yapıldığını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği “ Her şeyden önce efendimizin hayatının ve yaşantısının ortaokullu öğrencilerin gündemine girmesine yardımcı olan bu yarışmada karşılaştığımız yoğun ilgi geleceğe olan umudumuzu artırmaktadır.  Ayrıca sınava katılan öğrencilerimizle Kaşif Bilir oyunumuzla sanal dünyada, Kâşif Gruplarımızla da online ve yüz yüze buluşmayı sürdürüyor ve irtibatımızı koparmıyoruz. Sosyal faaliyetler yapıyoruz, oyunlar oynuyor ve kitaplar okuyoruz. Kâşif gruplarımızla Çanakkale Şehitlerimize ithafen fidanlar dikiyor öğrencilerimize ağaç ve doğa sevgisini aşılıyoruz.  Sınava katılsın veya katılmasın bütün öğrencilerimizle buluştuğumuz etkinliklerimizde öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Ben buradan Efendimiz (sas)’i öğrenmek için yarışmaya katılan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, bütün öğrencilerimizi Yaz Etkinliklerinde doyasıya eğlenmeye ve öğrenmeye davet ediyoruz” dedi. 

“Sonuçlar Efendimizinizinde.com’dan takip edilebilecek”
Siyer-i Nebi yarışması ile ilgili bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği “Yüzbinlerce ortaokul ve liseli gencimizin katıldığı yarışmanın sonuçlarına katılımcılar efendimizinizinde.com üzerinden ulaşabilirler. Ayrıca AGD TV üzerinden anlatımlı soru çözüm videolarını da inceleyebilirler. Yarışmaya katılan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Yarışmanın düzenlenmesinde katkısı olan tüm teşkilat mensubu kardeşlerimize ve il, ilçe sorumlularımıza teşekkür ederiz. Yarışmanın sonuçlarının tüm kardeşlerimize ve insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederiz” ifadelerine yer verdi.