HÜDA PAR, Yasin Börü İçin Seslendi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, 2014 yılında yaşanan ve tarihe '6-8 Ekim Olayları' olarak kaydedilen katliamın yıldönümünde yazılı açıklamada bulundu.

HÜDA PAR, Yasin Börü İçin Seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, “6-8 Ekim Olayları” olarak kaydedilen katliamın yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada ' 6-8 Ekim olayları maalesef bugüne kadar bütün boyutları ile tartışılmadığını belirtti

Başkan Kavaklı yazılı açıklamasında, 'Bu katliam iddia edildiği gibi infiale kapılan kalabalıkların bir anlık refleksle kendi başlarına gerçekleştirdikleri spontane gelişen bir olay değildir. Aylar öncesinden hazırlıkları yapılmıştır. Bütün yan kuruluşlarıyla birlikte PKK ile devletin içinde yer alan kirli ellerin hep birlikte, tasarlayarak gerçekleştirdikleri bir vahşettir. Yakın tarihimizin en vahşi katliamlarından biri olan bu olaylar, hala aydınlatılmayı beklemektedir.' dedi.

'Ciddi Bir Soruşturma Yapılmadı'
6-8 Ekim katliamının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, yaşanan felaketin gerçek sorumluları hakkında ciddi bir soruşturma yapılmadığını vurgulayan Kavaklı, 'PKK’nın kandildeki idarecilerinden İmralı cezaevindeki liderine; sokağa çıkın çağrılarına aracılık edenlerden örgüt talimatlarını legal ve yasal görünümde tekrar eden siyasetçilere ve yerelde kitlelerine partimizi, dindarları ve İslami STK ve kurumları “IŞİD” diye hedef gösterenlere kadar kimin sorumluluğu varsa ortaya çıkarılmalıdır. Ayrıca katilleri sokağa salanlar ile bunların eylemlerine mâni olmayanlar, sokağa çıkın talimatı verenler ile kolluk güçlerini sokaktan çekin talimatı verenler de soruşturmaya dahil edilmelidir.' ifadelerine yer verdi.

'Yasin Börü ve Arkadaşlarının İsmi Elazığ'da Yaşatılsın'
Şehadetlerinin altıncı yılında 6-8 Ekim Şehitlerini rahmetle anan, tetikçileri ve olayların azmettiricilerini lanetleyen Kavaklı, 'Yasin Börü ve arkadaşlarının Elazığ’da yaşatılması, vahşi katliamın tarihten silinmemesi, gelecekte de hatırlanmaları ve anılmaları için park, okul vb. alanlara isimlerinin verilmesi ümit ediyorum.' dedi.