İl Genel Meclisi Toplantısında Pes Dedirten Görüntü !

Personel alımları ile başlayan ve bir kaç yöneticinin görevden alınmasından sonra gündemden düşmeyen Elazığ İl Özel İdaresinde bugün bir yeni gelişme daha yaşandı. İl genel meclisi toplantısında, meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmanın ardından bir meclis üyesinin yaptığı hareket pes dedirtti.

İl Genel Meclisi Toplantısında Pes Dedirten Görüntü !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclis toplantıları 4. oturumunda gergin anlar yaşandı. Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gündem maddesini görüşülürken, Meclis üyeleri arasında tartışma çıktı. 

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları dördüncü oturumu bugün yapıldı. Meclis Başkanı İbrahim Şerbet başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Meclis üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Valilik tarafından gönderilen İl Özel İdaresi’nin %33, Elazığ Belediyesi'nin % 33 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının % 27 ve Elazığ Ticaret Borsası’nın %7 ve hisse oranları ile Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. İl Özel İdaresi’nin kurulacak olan Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi bölgesinin %33 hisse oranı ile ortak olup olmayacağı, ortak olunması halinde %33 ise oranına karşılık gelen 708 bin TL’nin aktarılması kurulacak olan Elazığ Jeotermal Kaynak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyetinde bulundurulacakları 5 üye isminin il genel meclis belirlenmesi konusunun görüşülüp karara bağlanmasını içeren gündem maddesi, Meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

Kendilerinin bilgilendirilmediğini öne sürerek, karara tepki gösteren MHP'li Osman Dilek’in tepkisinin ardından, salonda sesler yükselmeye başladı. Tartışmanın büyümesiyle, MHP grubu salonu terk etti.

İlgili Kurumları Göreve Davet Ediyoruz! 

İl genel meclis salonunda tüm bunlar yaşanırken, bir meclis üyesinin oturduğu yerden sigarasını yakıp içmesi dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarında sigara içme yasağı yıllardır uygulanıyorken ilimizin en önemli kurumlarından birinde bu hadisenin yaşanmış olması akıllara acaba gereği yapılacak mı? sorusunu getiriyor.

Kamuoyu, Vali Kaldırım'dan Gerekli Uyarıyı Yapmasını Bekliyor

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle en hassas olduğu sigara konusunda bir çok yaptırımın uygulandığı ve bu konuda bir il genel meclis üyesinin devletin ilgili kurumunda sigarasını yakıp içmesi akıllara durgunluk veren bir hadise olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan özellikle bu konuda hassasiyeti olan Elazığ Valisi  Çetin Oktay Kaldırım'ın yaşanan bu hadise ışığında meclis üyelerine gerekli uyarıyı yapacak mı? sorusu kamuoyunda merak konusu oldu.