İl Özel İdaresinde Personel Alımı Durduruldu!

Elazığ İl Özel İdaresi, alımını yapacağı 48 personelden bazı alanlara alımları durdurdu.

İl Özel İdaresinde Personel Alımı Durduruldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresi, KPSS’siz, İŞ Kur üzerinden yayınladığı ilanla 48 personel alacağını duyurmuş ve başvuruları 12 Temmuz tarihinde başlatmıştı. 3 bin 500 başvurunun yapıldığı ve başvuruların son bulduğu 22 Temmuz tarihinden itibaren evraklarda incelemeler yapmaya başlayan İl Özel İdaresi’nden son dakika bir açıklama geldi. Açıklamada, Elazığ İl Özel İdaresi Personel A.Ş. bünyesinde istihdam edilmek üzere operatör - şoför ve değişik pozisyonlardaki 48 personel alımı için 12.07.2019 tarihinde ilana çıkılmış ve 22.07.2019 gününe kadar gelen başvurular kabul edilmiştir” denildi.

Alımlar Durduruldu

Yapılan açıklamada, dikkat çeken kısımda ise, “Devam eden soruşturma ve kamuoyundaki hassasiyetler dikkate alınarak 1. grupta yer alan pozisyondaki alımlar (Coğrafyacı, Şehir Plancısı, Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Elektrik Teknikeri, Makine Teknikeri, Elektrik Teknisyeni, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli, Büro Görevlisi, Bahçıvan ve Büro Görevlisi/Engelli) durdurulmuştur” denildi.

"Kuralar Basına Açık Şekilde Olacak"

Açıklamada, “2. grupta yer alan şoför ve operatör pozisyonlarına müracaat edenler, kadro sayısının 4 katı kadar sayıda olmak üzere; noter huzurunda, katılımcılara, yerel televizyonlara ve basına açık bir şekilde kuraya tabi tutulacaklardır. Kurada isimleri çıkanlar uygulama sınavına tabi tutulacaklar ve uygulama sınavı kamera ile kayıt altına alınacaktır. Bütün bu süreçler basına ve kamuoyuna açık bir şekilde, şeffaf olarak yürütülecektir” denildi.

Açıklama, “Süreç içerisinde evrak eksikliğine dair incelemeler Elazığ Valiliğinden olur alınarak kurulan komisyonlar tarafından büyük bir titizlikle ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde değerlendirilmiştir. Komisyonlar, ilanlarda belirtilen şartları belgeleyemeyen veya eksik evrak sunanların başvurularını kabul etmemiştir. Şoför ve operatör pozisyonları için başvurusu komisyonlarca uygun bulunmayan ekli listede belirtilenler 29.07.2019 – 31.07.2019 tarihleri arasında itirazlarını kuruma yazılı olarak sunabileceklerdir. Yapılan itirazlar değerlendirildikten sonra kesinleşen noter kurasına esas olacak listeler ile noter huzurunda yapılacak kura tarihi Elazığ Valiliği ve Elazığ İl Özel İdaresi web sayfasından ilan edilecektir” ifadelerine yer verildi.