Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet!

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yaparak, kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu söyledi.

Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle AK Parti Elazığ kadın kolları başkanı Burcu Tüver açıklamalarda bulundu. Tüver’i AK Parti Elazığ Kadın Kolları Teşkilat üyeleri de yalnız bırakmadı.

AK Parti Elazığ Kadın Kolları Kaşkanı Burcu Tüver, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin en büyüğünün tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de işlendiğini ifade etti.

Başkan Tüver, “Maalesef şiddetin en ağırı Gazze’de yaşanıyor. Bütün dünyanın gözleri önünde her saat 6 çocuk 4 kadın öldürüldü. Burada ölen sadece masum kadın ve çocuk değil burada ölen vicdanlarımızdır” dedi.

"21 YILDIR DİK DURUŞ SERGİLİYORUZ"
Başkan Tüver, AK Parti hükümetinin göreve geldiği günden bu yana Kadın haklarına yönelik yaptığı düzenlemeler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak; “AK Parti olarak kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizde 21 yıldır kararlı olduğumuz gibi dik bir duruş sergiliyoruz bugünde. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık vurguladığı gibi kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğu düşüncesiyle birçok adım attık. Şiddetle mücadeledeki kararlılığımızı 2002 yılında daha ilk seçim beyannamemizde ilan ettik. 2003 yılında aile mahkemelerini biz kurduk. 2004 yılında anayasada kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir maddesini biz getirdik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunuyla töre ve namus nedeniyle işlenen cinayetleri ağırlaştırılmış suç kapsamını biz getirdik. TCK’da kadına şiddet ve cinsel suç tanımını ilk defa biz yaptık. 2010 yılında kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek pozitif ayrımcılık anayasa da düzenledik” dedi.