'Kamu Kurumları Şehir Dışına Taşınsın'

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi'ne taşınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

'Kamu Kurumları Şehir Dışına Taşınsın'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi, şehrin sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’in gündeminde, Son günlerde gündemde olan ve kamuoyunda akıl tutulması olarak yorumlanan Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi üzerine yapılmak istenmesi vardır. Murat Ergen, Tarım İl Müdürlüğü binasının Zübeyde Hanım Caddesi’ne yapılmamasıyla ilgili İl müdüründen istirhamda bulunarak, kararın yeniden gözden geçirilmesini istedi. Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen’in açıklamaları şöyle;

“ÖNÜMÜZDEKİ 100 YILI HESAP EDEREK BU ŞEHRİ PLANLAMAK ZORUNDAYIZ”
“Bilindiği üzere Elazığ ilimiz yeni kurulmuş bir şehir olmasına rağmen, çarpık yapılaşmanın had safhada olduğu yeşil alanları neredeyse yok denecek kadar az olan bir şehirdir. Geçmişte atalarımız ne yazık ki bu açıdan bize çok yaşanabilir bir şehir bırakamamıştır. Geçmişten gelen bu çarpık kentleşme, artan nüfus hızı ile birlikte ne yazık ki her geçen gün hayatı çekilmez yapmakta, yaşam kalitemizi düşürmekte, şehrimizi mutsuz etmektedir. Gelecekte çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakma sorumluluğumuz gereği, bugün yapmamız gereken çok şeyler olduğu önümüzde duran net bir gerçektir. Önümüzdeki 100 yılı hesap ederek bu şehri planlamak zorundayız."

“İSTİRHAMIMIZ BU KARARIN YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ”
"Son günlerde kamuoyunda ciddi bir gündem olan Kamu kurumlarının şehir dışına taşınması konusu bir takım çevreler tarafından speküle edilmekte, ısrarlı yanlış davranış biçimlerini hep beraber gözlemlemekteyiz.  Daha önce yaptığımız basın açıklamalarımızda Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüklerinin şehir dışına taşınması gerektiğini ifade etmiştik. Tam bu esnada İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün Zübeyde Hanım caddesinde bulunan Veteriner Kontrol Enstitüsünün yerleşkesine taşınacağı haberi ile bir kez daha sarsıldık. Edindiğimiz bilgilere göre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün eski binasının depremde hasar aldığı ve zemin etüdlerinin çok sağlıklı olmadığı gerekçesiyle, böyle bir karar verilmiş. Bizler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Turan KARAHAN’ı ilimizin başarılı bürokratlarından birisi olarak tanır ve biliriz. İlimize tarım ve hayvancılık alanında ciddi katkıları olan, vizyon sahibi, memleket sevdasına her zaman şahit olduğumuz sayın Müdürümüzden istirhamımız bu kararın yeniden gözden geçirilmesi, Ankara’dan şehrimize bakış açısında bir farklılık varsa bunu yetkililere yüksek sesle dile getirmesi ve bu şehrin geleceğine bir iyilik yapmasıdır." 

“BU ŞEHRİN NEFESİNİ KESMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR”
"Bu proje, şehrin merkezde kanayan yarası haline gelen trafik çilesini daha da olumsuz hale getirecektir. Ayrıca gelecek nesillere bırakmak zorunda olduğumuz ve zaten çok az olan yeşil alanlarımız da işgal edilmiş olacaktır. Bu şehrin nefesini kesmeye kimsenin hakkı yoktur. Kamu kurumlarının, halka rağmen il dışına taşınma konusunda göstermiş olduğu direnç, siyaseten de iktidar sahiplerine olumsuz yansıyacaktır. Netice de bürokrasi, siyasi erkin talimatları ile çalışmaktadır. Daha birkaç yıl öncesine kadar kendi yerinde yapılan Kamu Kurumlarının pişmanlığı hepimizi vicdanen yaralamaktadır. Aslında Şehir merkezinde bulunan kamu kurumlarının tamamı il dışına taşınması gerekmektedir. Merkezde oluşan trafik yoğunluğu ancak bu şekilde azaltılabilir. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın kararlı duruşu bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Şehir merkezinde bulunan Kamu kurumlarının tekrar yerinde inşası veya yeşil alanlarda yapılması hususunda net bir tavır sergileyen ve gerekli izinleri vermeyeceğini belirten Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. Bu asil davranışından dolayı kendisini kutluyoruz."

“TARİH BİZİ VEFASIZLAR OLARAK YAZSIN İSTEMİYORUZ”
"Gerek bürokrasiden, gerek idari mülki amirlerimizden, gerek siyasilerimizden, gerekse STK’larımızdan bu hassas ve ileride telafisi mümkün olmayacak yapılaşmanın karşısında durmalarını beklemekteyiz. Bizler bu şehri karşılıksız seviyoruz. Elazığ bizim ya doğduğumuz, ya da doyduğumuz yerdir. Hepimizin doğduğumuz yere veya doyduğumuz yere bir vefa borcumuz vardır. Tarih bizi vefasızlar olarak yazsın istemiyoruz. Bu nedenle bu şehrin insanının fazlasıyla hak ettiği yeşil alanları sahiplerine yani vatandaşımıza bırakalım. Geçmişten ders alarak geleceğe güzel bir miras bırakalım. Kamuoyuna Saygılarımızla Arz ederiz.”