Karavan Parka Elazığ'da Ekleniyor

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan Elazığ'ın Karavan Park rotasına eklenmesi için çalışma başlattıklarını, bu amaçla Sivrice, Maden ve Merkezde 20 nokta belirlediklerini dile getirdi.

Karavan Parka Elazığ'da Ekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın Karavan Park rotasına eklenmesi için çalışmalar başlatıldı. MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan Dünyada yükselen bir trendle önemli turizm yöntemlerinden biri olarak öne çıkan Karavan Turizmini Elazığ’a da taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada; “MÜSİAD Genel Merkezi’mizin öncülüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında Türkiye’ye gelen turistlerin, Türkiye’nin zenginliklerini keşfedebilmeleri için, yalnızca bir şehirde değil, birçok şehirde gezerek konaklayabilmeleri hedeflenmektedir. Karavan Park projesiyle, Türkiye genelinde belirlenecek 90 noktaya karavancılar için park alanları kurularak rotalar oluşturulabilecek. Proje kapsamında; karavan park alanlarında, her karavan için 80 ile 100 metrekare park alanı, temiz su, atık su boşaltım yerleri, elektrik, çeşitli sosyal donatılar ve 7/24 saat gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı alanlar yer alacak.” dedi.
ELAZIĞ DÂHİL 38 ŞEHİR DAHA EKLENECEK
Karavan Park projesi için gerekli çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Gürkan; “Bizler konaklama merkezlerinden birinin Elazığ’da olması için çalışmalarımızı başlattık. Elazığ’ın da aralarında bulunduğu 38 şehir ilk etapta Karavan Park rotasına eklenecek şehirler olacak. Bu proje kapsamında bizler öncelikli olarak Sivrice, Maden ve Merkezde 20 nokta belirledik. Sivrice’de Sürek, Güney ve Karaçalı bölgelerinde 8 lokasyon; Maden’de Gezin ve Plajköy’de  10 lokasyon, Merkez ise Şebgen köyünde ise  2 lokasyon belirledik.”dedi.
“SİVRİCE VE MADEN PROJEYE UYGUN”
Başkan Gürkan,“ Bu lokasyonların koordinat, alt yapı ve üst yapı durumlarını ayrıntılı değerlendirdik. Yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Maden Gezin’de 2 lokasyon, Plajköy’de bir lokasyon projeye uygun olmadığından proje kapsamından çıkardık. Elazığ’da Sivrice, Maden ve Merkez de toplam 18 lokasyon projenin yürütülebilmesi için alt yapısı ve üst yapısı ile uygun alanlardır. Bu projelerimizi ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte en kısa sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu projeler ile Elazığ’a değer katmak, yeni vizyon kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu yöndeki gayretlerimizin neticelerini kısa zamanda alacağımıza inanıyorum.” Dedi.