Lösemi Hastası Merve, İlik Bekliyor

18 yaşındaki lösemi hastası Merve Arpacı... Malatya Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde Lösemi Tedavisi gören Merve Arpacı, hastalığı boyunca yaşadığı sıkıntıları anlatan bir video çekerek, ilik bağışında bulunulmasını istedi.

Lösemi Hastası Merve, İlik Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören 18 yaşındaki Elazığlı Merve Arpacı, hastalığı boyunca yaşadığı sıkıntıları anlatan bir video çekerek, ilik bağışında bulunulmasını istedi.

ARPACI: NE OLUR SESİMİ DUYUN, BANA YARDIMCI OLUN

18 yaşındaki Merve Arpacı, “Tedavim biteli 4 yıl oldu. Artık iyi olduğumu düşünürken halsizlik nedeniyle Üniversite Hastanesi’ne gittim. Tekrar hastalığımın tekrarlandığını aileme söylemişler. Ama ailem kesin bir şey olamadan bana bir şey söylemek istememiş. Beni Malatya Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirdiler. Buradaki doktor kan tahlil sonuçlarıma bakar bakmaz tekrarlandığını söyledi. Bir ilaç sürecimin olduğunu söylediler. 10 gün dile kolay. İlacın etkisi o kadar büyüktü o kadar acı çektim ki anlatamam. Morali bozuk bir insan olmadım hiç. Moralim o kadar bozuktu ki o süreçte neler yaşadığımı bir ben bilirim. Moralim bitmiş bir halde bekliyorum. Ne olur sesimi duyun, bana yardımcı olun. Nakil bulunana kadar bana o ilaçları vermeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.
 

ARPACI: İLİK NAKLİ YAPILMAZSA ÇOCUĞUM ÖMÜR BOYU İLAÇ KULLANACAK

Merve’nin babası Yılmaz Arpacı da ilik nakli yapılmadığı takdirde kızının ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacağını belirterek, “4 sene önce tedavi başladı. O zaman doktorlar direk ilik nakli olmadığını söyledi ramazan aynın 5’inci gününde tekrarladı. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde şu an. Çok şükür durumu iyi. Acil ilik nakli lazım. İlik nakli yapılmazsa çocuğum ömür boyu ilaç kullanacak. Bütün devlet büyüklerimden yardım bekliyorum. Allah rızası için” açıklamalarında bulundu.