Mahsur Kalan Vatandaş Elazığ Belediyesi Tarafından Kurtarıldı!

Elazığ mevsimin ilk karıyla buluştu. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Beklenen kar yağışına karşı tüm önlemlerini alan Elazığ Belediyesi, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve trafik akışının aksamaması için şehir genelinde bir dizi çalışma yürüttü.

Mahsur Kalan Vatandaş Elazığ Belediyesi Tarafından Kurtarıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karla mücadele kapsamında oluşturulan kriz masası bünyesinde şehir merkezini 9 bölgeye ayırarak etkin ve hızlı bir müdahale için hazır olan Elazığ Belediyesi ekipleri yürüttükleri çalışmalar doğrultusunda, ana arterler ve hastane gidiş-dönüş yolları başta olmak üzere şehir genelindeki yolları ve kaldırımları temizleyerek ulaşımın aksamadan sürdürülmesini sağladı.

MAHSUR KALAN VATANDAŞ KURTARILDI

Gece saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Harput’ta bir vatandaşın aracıyla yolda mahsur kalmasına neden oldu. Mahsur kalan vatandaş Elazığ Belediyesi 153 Beyaz Masa’yı arayarak yardım talep etti. Olay yerine giden ekipler kapalı olan yolu açarak vatandaşı mahsur kaldığı yerden kurtardılar.

Yolda mahsur kalmasının ardından hemen 153’ü arayarak yardım talep ettiğini ifade eden vatandaş, ‘Yoğun kar yağışının ardından aracımla yolda mahsur kaldım. Hemen 153’ü arayarak Belediye ekiplerinden yardım talep ettim. Sağ olsunlar ekipler anında yardımıma yetiştiler. Kendilerine teşekkür ederim.’ dedi.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Kar yağışının başlamasıyla birlikte şehir genelinde tüm önlemler alınarak hızlı bir şekilde çalışmalar başlatılmıştır. Bu kapsamda ekiplerimiz, yollarda buzlanmayı önlemek ve kar yağışı nedeniyle yol güzergâhlarında trafik akışının aksamaması için gerekli çalışmaları gerçekleştirerek önlemleri aldılar. Vatandaşlarımızın da olası don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları, araçlarında, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını önemle rica ediyoruz.” denildi.