MHP'li Işıkver Mecliste Haykırdı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yıllardan beri şehrin kanayan yarası olan çimento fabrikasının insan sağlığını ve çevreyi tehdit ettiğini söyleyerek bu fabrikasının şehir dışına kalır kaldırılması gerektiğini söyledi.

MHP'li Işıkver Mecliste Haykırdı!

İlimizin kanayan yaralarından biri olan, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden Çimento Fabrikasının kaldırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, bu fabrikanın biran önce kaldırılması için yetkilileri göreve davet etti. 

Milletvekili Semih Işıkver, çimento fabrikasının insan sağlığını ve çevreyi tehdit ettiğini söyleyerek çimento fabrikasının şehir dışına kaldırılması gerektiğini söyledi.

"ŞEHRİN ORTASINDA ZEHİR SAÇIYOR"
Işıkver, TBMM'de yaptığı konuşmada; “1950'li yıllarda faaliyete geçen ve Aksaray Mahallesi’nde bulunarak o dönem il merkezi dışında kalan Elâzığ Çimento Fabrikası'nın bugünkü konumundan ötürü çevre ve insan sağlığına verdiği zarardan dolayı il dışına kaldırılması gerekmektedir. Elâzığ'ın coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin vermesinden ve bir çöküntü ovası olma özelliği taşımasından ötürü fabrika, günümüz şartlarında şehrin ortasında âdeta zehir saçmaktadır. Hava kirliliğini artıran ve yıllık ortalama 160 bin ton üretimiyle gece gündüz durmadan çalışarak hemşerilerimizin yaşam kalitesini düşüren söz konusu fabrikanın kaldırılması hususu yaklaşık yirmi yılı aşkın süredir aziz şehrimiz Elâzığ'ın gündeminde bulunmaktadır. Milletimizin sağlığını tehlikeye atmamak ve bir şehrin geleceğini yok etmemek adına devletimizin bütün yetkililerinden Elâzığ Çimento Fabrikasının il dışına kaldırılması konusunda hemşerilerim adına destek talep ediyorum." dedi.

MHP.'li Işıkver Mecliste Haykırdı!