Milletvekili Bulut, 28 Şubat Darbesini Lanetledi

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 28 Şubat post modern darbesinin yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı.

Milletvekili Bulut, 28 Şubat Darbesini Lanetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 1960 Askeri darbesinden 28 Şubat Post Modern Darbesine oligarşinin her on yılda bir yönetime el koyarak Türkiye'de darbeler kuşağı oluşturduğunu belirterek, darbe korkusunun Demoklesin Kılıcı gibi siyasetin üzerinde sallanıp durduğunu ifade etti. 

Darbeye giden yolların bir mühendislik ürünü olduğunu vurgulayan Milletvekili Bulut, mesajında şu ifadelere yer verdi:

 "Mesaj açıktı: Bizim istediğimiz kadar yöneteceksiniz! Bunun için işler kontrollerinden çıktığı anda darbeye uygun ortamlar hazırladılar. Gerekli şartları oluşturmak için toplumsal gerilim ve çatışmalardan imtina etmediler. Hiçbir darbe iki gün içinde tasarlanıp gerçekleştirilmez. Darbeye giden yollar bir mühendislik ürünüdür.

12 Eylül öncesi olaylar ve oligarşinin süreci kontrollü izlemesi, büyütmesi, darbe için şartların olgunlaşmasını beklemesi açık bir darbe mühendisliğiydi. Darbe öncesi ve sonrası yaşanılan tüm acılar ve ölümler bu mühendisliğin tasarımıdır. Darbeciler hedefe kilitli robotlardır.

Her darbe uzun yıllar yönetmek üzere kurgulanır. 28 Şubat bin yıllığına yapılmıştı. Milletin inanç değerleri bin yıllığına baskılanacaktı. Milleti kontrol altına almak istiyorlardı. Bunlar ve sahipleri milleti neden bin yıllığına prangaya vurmak istiyordu? 
Neden korkuyorlardı?

28 Şubat kökü dışarıda kolları içeri de bir darbe mühendisliğidir. 28 Şubat Darbesi kamu idaresini, siyaseti, eğitim hakkını, inanç özgürlüğünü, ticari faaliyetleri, sivil toplum faaliyetlerini hedef alan uzun soluklu bir darbe tasarımıydı.

28 Şubat darbe tasarımı kurgulanmış olaylar, sahte ve transfer edilmiş kişilikler üzerine oturtuldu. Önceki darbelerde perde arkasında duran sermaye, medya ve darbe sever siyasiler ve bürokratlar en ön safta konumlanmıştı. 

28 Şubat oligarşinin halka karşı topyekün kalkışmasıydı. Millete, onun derununa güvenmiyorlardı. Bu toprakların evlatlarına hiçbir darbeci ve destekçisi asla güvenmez. O’nun kendisiyle yeniden buluşmasını engellemek ister. Tüm darbeciler için millet sadece yığındır. Tüm refleksleri ve tepkileri dikkatle izlenmesi gereken yığın.

Darbe gerçekleşti. Yasaklar, baskılar, kovuşturmalar başladı. Zulme ve adaletsizliğe karşı hakkı tutup kaldıran, şiddetten uzak nümayişler de eş zamanlı başladı. Hak arama tarihinin en seviyeli ve en güzel örnekleri arasında gösterilebilecek nümayişler gerçekleştirildi.

Darbe ile birlikte muhafazakar kesim üzerinde baskılar da artmıştı. Toplum çok boyutlu bir saldırı ve tazyik altındaydı. Yeni arayışlar, hicretleri getirmişti. Eğitimini tamamlamak için yurt dışına giden gençler, gün gelecek ciddi bir birikim ile yurtlarına döneceklerdi.

Baskılar, siyasi yasaklar, saldırılar, ticari işletmeleri batırma hamleleri, hicretler, cezaevi süreçleri bir süreç olumlu-olumsuz tüm etkileriyle birlikte yaşanıyordu. Millet şiddetten uzak durarak, örnek bir duruşla haklarını talep ederek önemli bir sınavdan geçiyordu.

28 Şubat’ın bize maliyeti 400 milyar dolar (ölçülebildiği kadarıyla). 28 Şubat ile bankaların içi boşaltıldı. Bu yönü ile 28 Şubat Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir operasyondur. İki ayaklı bir operasyon; önce inanç değerlerine, sonra ekonomisine yönelik ciddi bir operasyon.

28 Şubat uygulama ve etkileriyle ülkemizi yıkımın eşiğine getirmişti. Pansuman tedaviler cevap vermiyordu. İthal kişi ve çözümler krizi derinleştiriyordu. Süreç yönetilemez bir safhaya evrilmişti. 28 Şubat darbecileri bin yıllık bir hayalin altında kalmış, ülkeyi batırmışlardı.

Darbecinin iyisi kötüsü olmaz. 15 Temmuz darbecileri darbeci atalarından ilham alarak kalkışmayı başlattılar. Kökü dışarda olmayan darbeci yoktur. Her darbeci hedefine kilitlenmiş bir robottur. Kimseye acımaz. Muhatabının rengine, diline, inancına bakmaz.

28 Şubat Darbe Süreci AK Parti ile birlikte tarihin çöplüğünde hak ettiği yeri almıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kararlı duruşu 28 Şubat zulmünü ve uygulamalarını tedavülden kaldırmıştır.

28 Şubat uygulamalarını, e-muhtıra girişimlerini, oylama sayısı girişimini, suikast vb.. girişimleri, 15 Temmuz alçak darbe girişimini milletiyle el ele vererek bertaraf eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları “Bu Ülke”nin en büyük teminatıdır.

Sn. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi: Bizler, unutmadığımız ve unutturmadığımız müddetçe 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz gibi acı hatıralar tekrarlanmayacaktır."