Milletvekili Bulut'tan 'Gürsel Erol' Açıklaması

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un Ankara'da ağırladığı basın mensupları AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut'u da ziyaret ettiler. Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Bulut depremzede vatandaşların konutlarının yılsonuna kadar teslim edileceğini belirterek, erken seçim ile ilgili soruya da seçimlerin zamanında yapılacağı yanıtını verdi. Öte yandan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın çalışmalarına değinen Bulut, 'Şahin Başkanımız gerçekten Elazığ'ın içine sinen bir belediye başkanı oldu. Çok başarılı buluyorum' dedi.

Milletvekili Bulut'tan 'Gürsel Erol' Açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un basın mensupları için düzenlediği Ankara ziyaretinde AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut’ta basın mensuplarını makamında ağırladı.
BULUT: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK
Ziyarette açıklamalarda bulunan Milletvekili Bulut, “Malumunuz artık yapılan konutların sonuna doğru gelmeye başladık. Çok ciddi bir konut seferberliği ilan edildi. 23 bine yakın konut yapıldı. Çoğu bitmek üzere. İnşallah yıl sonuna geldiğimizde bunların hemen hemen hepsini teslim etmiş olacağız. Herkes evine taşınmış olacak. Tabi konutlar yapılırken bazen de yanlış algılamalar, yanlış anlamalar, eksik anlatımlar, bilgi eksikliğinden kaynaklanan haykırışlar olabiliyor. Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahalle’mizde de geçen böyle bir olay olmuştu. Orada yapılan dükkanların çok küçük olduğuyla alakalı bir serzeniş olmuştu. Bunun üzerine bir acaba dedik. Yani yakın takibimizde olan ve bilgimiz dahilinde olan bir konuydu. Sayın belediye başkanımızla birlikte yine hem TOKİ’nin yetkililerini hem de firma yetkililerini alarak sahaya indik. Orada dükkanları gezdik. Evet baktığınızda dükkan çok küçük. Ama sonra istediğimizde baktık ki adamın 20 metrekare dükkanı varsa biz ona 20 metrekare yapmışız. 50 varsa 50 yapmışız. Bu belgelerin hepsi hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde hem muhtarlığımızda asılı olacak. Özellikle Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallesi’nde bu belgeleri gönderdik. Şimdi ben kıymetli basın mensubu arkadaşlarıma da vereceğim. Vatandaş kentsel dönüşüm yapmış olduğumuz alanda dükkanı yıkılan arkadaşımız ‘benim eski yıkılan dükkanım kaç metrekare nerede yapıldı’ diye gidip oradan öğrenebilecek. Ben öyle tahmin edidyorum öyle olunca da rahatlarla diye düşünüyorum. Bu konuyla alakalı herhangi bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

BULUT: HERKESİN ANAHTARINI ALMASINI İSTİYORUZ
Milletvekili Bulut, “Sahaya her geldiğimizde konutların hepsini şantiyelerin hepsini gezmeye çalışıyoruz. Orada görmüş aldığımız eksiklikleri notlar alıp Ankara’ya geldiğimizde de hızlı şekilde giderilebilmesi için sayın bakanımıza sunuyoruz. Kurasını çektiğimiz konutların teslimiyle alakalı ufak bir gecikme vardı. Vatandaşımızın da o konuda bir serzenişi söz konusuydu. Niye gecikme? Çünkü bir ekip kuruyorsunuz, vatandaşı alıyorsunuz, konutuna götürüyorsunuz, musluğu açıyorsunuz, gazı açıyorsunuz, kapatıyorsunuz, eksik var mı bu konuda hata var mı? Onların hepsini vatandaş kabul ettikten sonra adeta bir müteahhitin bir evi bitirdikten sonra geçici kabulü gibi kabul yaptırıyorsunuz. Şimdi bununla alakalı bir ekip ihtiyacı olmuştu. Onu da bakanlarımıza söyledik. Onu da çok hızlı şekilde gidereceğiz. İnşallah artık konut belirlenmez en kısa zaman dilimi içerisinde insanınız anahtarını alacak ve oturacak. Özelikle yaz ayları içerisinde artık kışa girmeden önce herkesin anahtarını almasını istiyoruz ki kışın yaşınma olayları fevkalade zor, fevkalade güç. Bunun önüne geçebilmek için de en kısa zaman içerisinde inşallah onları teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

BULUT: GÜRSEL BEY’İN LİSTE BİR OLMAK İSTEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Milletvekili Metin Bulut, “Bu muhalefetin sürekli dile getirdiği hususlardan bir tanesi. Şu an yeni dile getirmiyor ama grup toplantısında da bunu yeniden vurguladı. Yani ülkede erken seçim şartları oluşmuş değil. Bunu defaten Sayın Cumhurbaşkanımız da yine Devlet Bahçeli’de söyledi. Seçimler zamanında yapılacak ki çok fazla da kalmadı. Neticede bugün seçim deseniz bu yine sizin bir yılınızı alacak. Seçimler zamanında yapılacak. O konuda başka bir şey demeye çok gerek yok. Ben çok iddialı bir söylem olduğunu düşünüyorum. Günü geldiğinde de ikinci sırada aday olmayacağımınım düşünüyorum. Liste bir olmak isteyeceğini düşünüyorum. Böyle iddia ediyorum. Daha önceden de 'hiç aday olmayacağını söylemişti. ‘Kesinlikle milletvekili adayı olmayacağım’ demişti. Daha sonra aday olacağını söyledi. Daha sonra ikinci sıra adayı olacağını söyledi. Ben Gürsel Bey’in öyle bir şey yapmayacağını düşünüyorum” dedi.

BULUT: BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI’NI ÇOK BAŞARILI BULUYORUM
Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Elazığ’ın içine sinen bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Bulut, “Şahin Başkanımız gerçekten Elazığ’ın içine sinen bir belediye başkanı oldu. Hatta zor bir dönemde geldi. Böyle bir dönemde belediye başkanı olmak yeni belediye başkanı olmak fevkalade zor. Milletvekili olmak da gerçekten çok güçtü. Muhtar da olmak çok güçtü, basın mensubu olmak da güçlü. Yani bu dönemde hakikatten Elazığ vatandaşı olmak da çok güçtü. Hepimiz çok büyük bir güçlük yaşadık ama bu güçlüğün altından aslanlar gibi kalktık. Bir şehir düşünün ki yeniden yapılanıyor ki ve siz o ilin belediye başkanısınız. Şahin Başkan bunu başardı ve biz sadece bunu yapmadık. Emin olun bununla birlikte işte geçenlerde bir lansman toplantısı oldu. Sadece yönümüzü depreme çevirmedik. Onunla yatıp onunla kalkmadık. Ne yaptık? Diğer takip edilmesi, yapılması gereken hususlarla alakalı da çalışmalarımızı tamamladık ve vaatlerimizi de yerine getirmeye çalıştık. O yönüyle de kendisini başarılı buluyorum. İyi bir çalışma arkadaşı, iyi bir mesai arkadaşı. Biz kendisiyle çalışmaktan keyif alıyoruz” diye konuştu.

BULUT: ELAZIĞ’DA SON DÖNEMDE SADECE YAPILAN YATIRIM 8 MİLYAR
AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “2+1’lerin hepsinin sosyal konut olması söz konusu değil. Tabi dağıttığımız 2+1’ler oldu, dağıtacağımız 2+1’ler olacak. Ama kalanların hepsini de inşallah sosyal konut olarak dağıtacağız. Zaten bin 200 tanesinin kurasını daha önceden çekmiştik. Onları dağıtacağız. Onunla birlikte inşallah fazla kalan konutunuz olursa onu da dağıtacağız. Gönül ister ki binlerce sosyal konut yapasınız ama bunu sadece Elazığ açısından düşünmemek lazım. Türkiye’nin genelinde bütün kiracıların böyle bir talebi söz konusu. Şu anda konteyner kentte kalanlar da aynı talebi bize iletmiş durumda. Tabi gönül ister ki Türkiye’deki bütün kiracılarla alakalı yapasınız ama bu çok mümkün değil. Çünkü Elazığ’da son dönemde sadece yapılan yatırım 8 milyar… Katrilyondan bahsediyoruz. Ama buna rağmen biz yine o sosyal konut olayını gücümüz yettiğince imkanlar el verdiğince inşallah yapmaya çalışacağız” diye ifade etti.
BULUT: İKİNCİ OSB’NİN ALANININ TAHSİSİNİ YAPTIK, ALT YAPISINI YAPTIK. ALT YAPI İHALESİNİ DE YAPTIK Milletvekili Bulut, “Yönümüzü istihdama çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bütün ağırlığımızı da hakikatten buna verdik. Besi OSB bizim yakından takip ettiğimiz ve ikinci OSB de bizim yakından takip ettiğimiz yerlerden bir tanesi. Niye? Şundan dolayı bütün şehirler sadece kamu kaynaklarından almış oldukları katkılarla büyüyemezler. Ancak özel sektörün ve sanayinin gelişmesiyle büyür ve o şehirde işsizliği ancak öyle halledebilirsiniz. O yüzden OSB’lerin bir an önce hamt olsun o konuda çok büyük bir başarı elde ettik. Altıncı bölge olayı o kadar önemli bir olay ki altıncı bölgeden önce Elazığ OSB’de konuşulan şey şuydu; Elazığ OSB’de herkes sanayicilik değil de tarım yapıyor, üzüm bahçesi yapmış, elma bahçesi yapmış. Bu tür şeyler yapmış. Ama altıncı bölgenin devreye girmesiyle birlikte ki Elazığ bununla birlikte bölgenin teşviklerden en fazla faydalanan illerinden bir tanesi oldu. Ne oldu? OSB’nin hepsi çalışmaya başladı. Full kapasiteyle çalışmaya başladı. Geçen aylarda gittiğimizde OSB’ye baktık ki OSB’deki elektrik tüketimi yaklaşık iki katına çıkmış. Bu ne demek? Çarkların döndüğünü gösteriyor. Bu ne demek? Artık yeni OSB’nin bir an önce faaliyete geçmesi demek. Eskiden bir OSB’nin kurulması yaklaşık bir ilin 20-30 yılını alıyordu. Ama hamt olsun birkaç yıl içerisinde yeni OSB’nin, ikinci OSB’nin alanının tahsisini yaptık, alt yapısını yaptık. Alt yapı ihalesini de yaptık” diye ifade etti.

BULUT: ELAZIĞ’DA ARTIK İSTİHDAMLA ALAKALI BİR SIKINTI KALMAYACAK
AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Geçen hafta içerisinde Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’mız geldi, onu misafir ettik. Onunla alakalı eksiklikleri de not aldık. Yine ödeneğin arttırılmasıyla alakalı taleplerimizi de ilettik. Başladık. Bir yandan başlarken bir yandan da ödeneği arttırıp kısa zaman içerisinde yapmak istiyoruz. Niye? Şundan dolayı sadece ikinci OSB’de bile şu anda yüz tane firma bekliyor. Yani bunun gerçekleşme oranını yüzde 50 deseniz; yaklaşık 50 tane firma hemen işe başlayacak. Bu ne demek? En az birkaç bin tane insanın işe germesi. Bakın sadece bir Saka Tekstil bile birkaç bin tane istihdam oluşturdu. Yaklaşık 5 bin. İnşallah onların da faaliyete geçmesiyle birlikte ben eminim ki Elazığ’da artık istihdamla alakalı bir sıkıntı kalmayacak” ifadelerine yer verdi.