Müdür Demirbağ'ın, Elazığ Kültür Serisine Katkıları Sürüyor

Elazığ İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılan 'Elazığ Mutfağı' adlı kitabın ikinci cildi basıldı. Müdür Demirbağ, 'Elazığ Mutfağı 'adlı kitaba neden ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Müdür Demirbağ'ın, Elazığ Kültür Serisine Katkıları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Kültür ve Turizm İl Müdürğünün, Elazığ kültürünü ve yemeklerini tanıtımı noktasında ki çalışmalarına bir yenisi daha eklendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından basılan “Elazığ Mutfağı” adlı kitabın ikinci cildi basıldı. Elazığ’a ait yöresel yemeklerin yer aldığı kitapla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, amacımız mutfak kültürümüzü ve yemeklerimizi hem gelecek nesillere aktarmak hem de unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizin önüne geçmek” dedi.

'AMACIMIZ ELAZIĞ MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITMAK'
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, “Son dönemlerde turizm gelişme gösteriyor. Turizmdeki çeşitlilikte artıyor gastronomide bunların içerisinde en önemli ayağı oluşturuyor. Gastronomi turizmi de hem ülkemizde hem dünyada gelişen yeni bir sektör yeni bir alan. Burada da bizim mutfağımızın güçlü olması yani yemek çeşitliliğimizin çok olması nedeniyle bizde dedik ki bu kaynakçayı toplayalım şehrimizdeki farklı bölgelerde hem ilçelerimizden hem köylerimizde çeşitli derlemeler yaparak bize ait olan bizim kültürümüze ait olan bizim kültürümüzde yer alan bu yemek çeşitliliğini ortaya koyan bir kaynakça çıkaralım istedik. Bundan sonraki süreçte de diğer kişiler için yol olsun bir işaret olsun. Umuyoruz ki bizim buradaki temel gayemiz buradaki müteşebbislere yol olması ve özellikle Harput kültürünü Elazığ mutfak kültürünü ortaya koyan yeni restoranlar yeni işletmeler açmaları ve bu lezzetleri ülkemize dünyaya tanıtmaları” diye kaydetti.  

'HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BİR YIL SÜRDÜ'
Kitabın hazırlık çalışmalarının 1 yıl sürdüğünü söyleyen Müdür Demirbağ, kitabın basım ve yayımında Elazığ Valiliği ile İl Özel İdare’nin de katkıları oldu ”dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, “Kitap için yaklaşık bir yıldır çalışmamız var daha önce Elazığ mutfağı ile ilgili birinci kitabı yayınlamıştık bu ikinci cildimiz. Birinci ve ikinci cildi birleştirdik bu defa daha güzel daha kullanışlı özellikle insanların daha rahat hazırlayabileceği bir şekilde yani ölçüleri verirken bir mutfakta da bulunan ölçülerle hareket ettik” dedi.