Munzur Üniversitesinden Önemli Proje

Göreve geldiği günden bu yana üniversitede yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça bahsettiren Munzur Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kenan Peker'in girişimleri sonucu başlatılan 'Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri (NTE) Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi' projesinin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşti.

Munzur Üniversitesinden Önemli Proje

Munzur Üniversitesi Rektörü, Elazığlı hemşehrimiz Prof.Dr. Kenan Peker'in girişimleri sonucu başlatılan “Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri (NTE) Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesinin açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşti. 

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ile çok sayıda bilim adamının katıldığı, projenin açılışında konuşan Bakan Kacır, katma değerli üretim ve yüksek teknoloji geliştirmenin vazgeçilmez unsuru konumundaki nadir toprak elementleri alanında kabiliyet havuzunu önemli ölçüde genişletecek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

EN BÜYÜK İKİNCİ AR-GE PROJESİ
Türkiye ve Avrupa Birliği mali işbirliği ile desteklenen ikinci en büyük Ar-Ge projesi niteliği taşıdığını belirten Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker ise konuşmasında  “Türkiye'nin Nadir Toprak Elementleri (NTE) Araştırma ve Yenilik Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi ile ekosisteminin geliştirilmesi noktasında ulusal seviyede kritik bir rol üstleneceğini ifade ederek, emeği geçen tüm bilim adamlarına teşekkür etti. 

Munzur Üniversitesinden Önemli Proje