MÜSİAD'da Başkan Gürkan Dönemi

MÜSİAD Elazığ Şubesi 22. Genel Kurulu gerçekleşti. Tek liste ile gerçekleşen genel kurulda Başkan Mehmet Özeren görevi Tekin Gürkan'a devretti. Görevi devralan Gürkan yaptığı konuşmada, ihracat odaklı çalışmalar ile dış ticareti arttıracaklarını belirterek, Elazığ'ın sorunlarının çözümü ve beklentilerin karşılanması için ilgili makamlarla sürekli iletişim halinde olacaklarını ifade etti.

MÜSİAD'da Başkan Gürkan Dönemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi 22. Genel Kurulu gerçekleştirdi.

Özel bir otelde gerçekleşen kurula Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları, STK temsilcileri ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Kurul toplantısı, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. MÜSİAD Genel Merkez Üretim ve Ticaret Planlama Üst Kurulu Üyesi Oktay Dede MÜSİAD’ın faaliyetlerine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Sunum ve konuşmaların ardından seçime gidildi, tek listeyle  gidilen kongrede MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlığı’na Tekin Gürkan seçildi.

“YATIRIMCILARI ELAZIĞ’A YÖNLENDİRMEYİ BEKLİYORUZ”
Görevi Tekin Gürkan’a devreden MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren, görevi devrederken, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’dan, genel merkez tarafından yürütülen akıllı tarım kent projesine Elazığ’ın da dahil edilmesini istedi.

Özeren konuşmasında, “Sayın genel başkanım Elazığımızın sanayisi bugün gelişen dünya ve Türkiye sanayisi karşısında maalesef hak ettiği seviyeye bir türlü ulaşamamıştır. Yeni kurulma aşamasında olan ikinci Organize Sanayi dediğimiz ve mevcut Organize Sanayi Bölgesi’nde hala yatırım bekleyen müsait yerlerimiz vardır. MÜSİAD olarak buralara desteklerinizi beklemekteyiz. Biliyoruz ki yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar MÜSİAD’ın bilgi ve birikiminden faydalanmak için sizden görüş talep etmektedirler. Bu minvalde bu yatırımcıları Elazığımıza yönlendirmenizi talep etmekteyiz. Ayrıca sizden, birçok ilde devam etmekte olan TEKMÜSKOP gibi kooperatiflerin Elazığ’da da olmasının sözünü almak istiyoruz. Genel merkezle yürütmüş olduğumuz tarım kent projelerimizde de Elazığımız buna elverişlidir, sizden bu konuda da destek bekliyoruz. Yine genel merkez bağlamında yürüttüğünüz Karavan Park projesinde de Hazar Baba Kayak Merkezi ve Hazar Gölü, karavan park projesi kapsamında yatırım alanlarına müsaittir. Buraya da yatırımcı yönlendirmenizi beklemekteyiz. İki yıldır onur ve gururla yürütmüş olduğum Elazığ MÜSİAD başkanlığı görevim tamamlanmıştır. Görevi devralan yeni yönetime başarılar diler, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’IN TEKNOLOJİK ALANDA ÜRETİMİN OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”
Başkan Mehmet Özeren’in taleplerine olumlu cevap veren MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’da yaptığı konuşmada, “Elazığ’ın teknolojik alanda üretimin olmadığını görüyoruz. Ama Elazığ’da madencilik konusunda ciddi çalışmaların olduğunu, bakır, krom, kurşun gibi maden rezervlerin bulunduğunu biliyoruz. Aynı şekilde mermercilikte var ve bunun da ihracatını yapan bir ilimiz. Tabiki Elazığ, Türkiye genelinde 166 milyon dolarlık ihracatıyla 44. Sırada bulunuyor. Bunun yüzde 85’ini madencilik sektörü oluşturuyor. Bu bakımda bunları biraz daha çeşitlendirmemiz gerekiyor. İnşallah Elazığ’ı birlikte yukarıya çıkarmaya çalışacağız. Mehmet beyin ifade ettiği akıllı tarım kentler projemiz, kırsal kalkınmayı teşvik etmek ve bu şekilde tersine göçü desteklemek ve homojen bir nüfus yapısına kavuşmak için bir girişim başlattık. Bunu da Tarım ve Orman Bakanlığıyla birlikte kamuoyuna tanıttık ve yakın bir zamanda şehirlerimizi açıklayacağız. Mehmet bey bu projeye Elazığ’ın da dahil edilmesini istemişti. Bakanlık 15 il belirlemişti inşallah buna Elazığ’ı da ilave edeceğiz. Elazığ’ın genel kurulunda bulunmak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Görevini tamamlayan şube başkanımız Mehmet beye ve yönetimine teşekkür ediyor, görevi devralan Tekin bey ve yönetimine de başarılar diliyoruz” dedi.

“‘SANAYİ ŞEHRİ BİR ELAZIĞ’ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
MÜSİAD Elazığ Şube Başkanlığı görevini devralan Tekin Gürkan ise yaptığı konuşmada, kongrelerin bayrak değişimleri olduğunu belirterek, ”Şehir olarak zor günler yaşadık, yaşıyoruz. Ama her zorluğun ardından aydınlık günlerin geleceğine de canı gönülden inanıyoruz. Pandemi sonrasında yeni bir dünya bizi bekliyor. İş dünyası olarak pandemi sonrasındaki yeni dünyanın bizlere yeni fırsatlar sunacağını düşünüyorum. Bizler Elazığ olarak MÜSİAD’ın gücünden ve ayrıcalıklarından daha fazla yararlanabiliriz. Bundan sonraki süreçte Elazığ olarak el birliği, gönül birliği içerisinde ticari hayatın daha da canlanması için yeni projeleri hayata geçirmemiz gerekmektedir.  Elazığ’da sürdürülebilir bir kalkınma hedefi için yatırımların üzerine yeni yatırımlar yapılması gerektiğine inanıyorum. Kurulma çalışmaları devam eden yeni Organize Sanayi Bölgesi ile yeni yatırımların ve yeni fırsatların önü açılmaktadır. Bizler de ‘Sanayi şehri Bir Elazığ’ için gerekli alt yapının kurulmasına her türlü desteği vereceğiz. Bu sürecin etkin bir şekilde yürütülmesinin üniversite sanayi işbirliğin kurumsallaşması ile mümkün olacağını düşünüyorum. Bu nedenle üniversite sanayi işbirliğinin güçlendirilmesinde aktif rol alacağız” dedi.

“DIŞ TİCARETE ÖNEM VERECEĞİZ”
Elazığ’da ihracata önem vererek dış ticaretin arttırılmasına önem vereceklerini aktaran Gürkan, “Elazığ, kültürünü ve medeniyetini devraldığı Harput’tan ticari birikimini de devralmıştır. Medeniyetler beşiği Harput, aynı zamanda bir ticaret merkezidir. Harput’ta olduğu gibi bugün de Elazığ’ın tekstil sektöründe önemli yatırımlar aldığını, bir cazibe merkezi haline geldiğini mutlulukla ifade etmek isterim. Elazığ ticari anlamda geçen süreçte çok önemli aşamalar kat etmiştir. 2004 yılında toplam 21 milyon 368 bin dolar ihracat yapan Elazığ, 2020 yılında toplamda 166 milyon 187 bin dolar ihracat yapmıştır. 2021 yılının ocak ve Şubat aylarında yapılan 51 milyon 308 bin dolarlık ihracatın 2004 yılının toplam ihracat rakamlarının iki katından fazla olduğu dikkate alındığında çok ciddi bir yol aldığımız açıkça görülecektir. Elazığ’ın avantajlarını kullanarak, şehrimizi ulusal ve uluslar arası arenada rekabet gücü yüksek, güçlü bir konuma yükseltebiliriz. Özellikle ihracat odaklı çalışmalar yaparak dış ticaretin arttırılmasına özel önem vereceğiz. Elazığ olarak bunları yapabilecek inancımız da gücümüzde var” diye ifade etti.

“KENTİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ”
Yeni dönemde daha güçlü bir MÜSİAD için çalışacaklarını ifade eden Gürkan, “Şubenin üye sayısını arttırarak dostlarımıza yeni dostlar ekleyeceğiz. Kentin sorunlarının çözümü, beklentilerinin karşılanması için ilgili makamlarla sürekli olarak iletişim ve işbirliği içerisinde olacağız.  Şehrimizin önemli sorunlarından biri işsizlik olduğunu biliyoruz. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak adına mesleki eğitimler organize ederek hem üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya hem de istihdama katkı sağlamaya çalışacağız.  Ben önceki dönemlerde görev alan değerli başkanlarımıza ve yönetimlerimize teşekkür ediyorum. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kurul’da Genel Başkan Kaan tarafından MÜSİAD’da 10 yılını tamamlamış üyelere, bir önceki yönetim üyelerine ve davetlilere plaket takdim edildi.

Yapılan kongre sonucunda Başkanlığa Tekin Gürkan seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

Adil Gül, Emre Su, Evren Demirel, Fatih Demir, Furkan Göçer, Kemal Tan, Mehmet Ali Erol, Nahit Çağlayan, Samet Tunçayak