MÜSİAD Dost Meclisi Toplantı Konuğu Turan Karahan Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Elazığ'ın düzenlediği Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan oldu.

MÜSİAD Dost Meclisi Toplantı Konuğu Turan Karahan Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Elazığ’ın Geleneksel olarak düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konuğu Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan oldu.

Toplantı Genç MÜSİAD Başkanı Furkan Göçer’in ev sahipliğinde gerçekleşti. MÜSİAD Elazığ üyelerine İl Tarım ve Orman  Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Elazığ’da yapılan tarımsal, hayvansal, sulama faaliyetleri sektörler ile alakalı sorunlar ve çözüm önerileri, ilimizde kooperatifleşme ile alakalı fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Gürkan; öncelikle davetimize icabet eden kıymetli Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürümüz Turan KARAHAN Beye teşekkürlerini belirtti. Kıymetli Müdürümüzün Elazığ’da üstlenmiş olduğu görevlere başladığı günden bu güne kadar Elazığ’ın Tarımı’na, hayvancılığına gerçekten önemli katkılar sağladığını belirtti. Kıymetli Müdürümüz Turan Bey’e ilimiz için yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

“ELAZIĞ TÜRKİYE’DE EN FAZLA PROJE VEREN 2. İL DURUMUNDA”
2012 yılından bu güne kadar geçen süre içinde MÜSİAD ailesi ile sürekli birlikte olduğunu belirten Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Karahan, bu sebepten dolayı kendisini bu aileden gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu belirtti. 2012 yılında TKDK kurucu il Koordinatörlüğü görevine başladığını belirten Karahan dört yıl sonrasında şu an yürütmekte olduğum il Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürütmekte olduğunu, birlikte İlimiz için daha güzel verimli çalışmalar yapacağını belirtti. Dört yıllık TKDK İl koordinatörlüğü görevindeyken İlimiz Türkiye genelinde İPART programında en fazla destek alan iller arasında yer aldı. Kanatlı sektörü başta olmak üzere, işleme sektöründe, depolama sektöründe, paketleme ünitelerinde, küçük ve büyük baş hayvancılık projelerinde ilimize çok ciddi yatırımlar gerçekleşti. 2016 yılında il Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine geldikten sonra, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programları, basınçlı sulama sistemleri, genç çiftçi projelerinde, diğer teknik hizmetler ile ilgili çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımız ile birlikte çok ciddi bir seviyeye ulaştırdıklarını belirtti.2021 yılı içerisinde Pandemi ve ekonomik sıkıntıların olmasına rağmen İlimiz Türkiye’de en fazla proje veren 2. İl durumunda olduğunu söyledi. Bu gün itibari ile 34 adet ekonomik yatırımlarda toplamda 65 milyon hibeye tekabül eden projelerimiz onaylandığını. Basınçlı sulama sistemlerinde 97 tane projenin onaylandığını ve projelerin de miktarının 3.4 milyon olduğunu söyledi.
KURAKLIK İLE İLGİLİ RAPOR BAKANLIĞA İLETİLDİ
Karahan; Elazığ ve bölgede yaşanan kuraklık ile alakalı %30 ile %90 arasında kuraklıktan etkilenme durumu olduğunu, bunun ile alakalı Elazığ’da yaptıkları bazı bölgelerde %30 il %80 arasında etkilenme olduğunu bu konu ile alakalı raporlar hazırlanarak Bakanlığa ilettiklerini belirtti.

Toplantı soru ve cevap bölümü ile devam ederek, Elazığ için yapılacak çalışmalar, sorunlar ve çözüm önerileri ortaklık kültürünün ve kooperatifleşmenin yaygınlaştırılması için karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan’a  yapmış olduğu çalışmalarından dolayı plaket verdi.