'OSB'de Yer Çalışmaları Sonuçlandırılmıştır'

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada, 'Organize Sanayi Bölgemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca kabul edilerek, tüzel kişiliğe kavuştu' dedi.

'OSB'de Yer Çalışmaları Sonuçlandırılmıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Elazığ’ın Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca kabul edilerek, tüzel kişiliğe kavuştuğunu açıkladı.
YIRIK: OSB YER SEÇİM ÇALIŞMALARI ÇOK UZUN VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA İLE SONUÇLANDIRILMIŞTIR
Vali Erkaya Yırık yaptığı açıklamada, “Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB yer seçim çalışmaları çok uzun ve titiz bir çalışma ile sonuçlandırılmıştır. Elazığ bölgesinde en fazla besi çiftliklerinin bulunduğu ve dağınık olmaları nedeniyle çevresel tehdit konumunda olan tüm bu çiftlikler ve ahırlar tek bir merkezde toplanmaktadır. Atık su, drenaj, arıtma, çevresel etkilerin en aza indirilmesi için atıkların değerlendirilmesi gibi çok geniş bir yelpazede konu değerlendirilmiştir. Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB'de yer almak isteyen mevcut üreticiler ile sektöre yeni girecek olan müteşebbisler için başta TKDK destekleri olmak üzere tüm devlet desteklerinden istifade etmeleri için Elazığ TSO Proje ve Yatırım Destek Ofisi devrede olacaktır. Yine Elazığ ilinde OSB'lerde yapılacak yatırımların Teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade edecek olması girişimciler için çok değerli bir fırsat olacak ve Bölge için müteşebbislerin yoğun bir ilgisi beklenmektedir” dedi.
YIRIK: 2021 YILI SONU VE YA 2022 YILI İLK YARISI İTİBARI İLE İŞLETMELERİMİZ YERİNİ ALMAYA BAŞLAYACAK
Vali Yırık, “Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB ile tarım ve hayvancılık sektörlerinin müşterek yeni bir gelişim sürecine girmesi ve bugüne kadar ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılık sektörleri ile öne çıkan Elazığ'da sektörün çok daha ciddi boyutlarda ekonomik değer üretmesi muhtemel olacaktır. Atıl durumdaki tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması, Bölgenin atıkları ile enerji üretimi, seracılık faaliyetleri ve gübre ile yem üretimi Bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacaktır. Bölgenin yaklaşık iki yıl süren bu yapılanma sürecinde her bir ayrıntı profesyonelce masaya yatırılarak tüm süreçler bütüncül bir yaklaşımla ele alınmıştır. Kurucu ortaklar, sektör temsilcileri, şehrin tüm paydaşları ve dinamikleri sürecin her aşamasında yer almış ve katımları ile değer üretmişlerdir. Bu hassas sürecin ardından ortaya çıkan projeler ve süreçler büyük bir heyecan ile başlatılmış ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın çok büyük destek ve katkıları ile şekillenmeye başlamıştır. 2021 yılı sonu ve ya 2022 yılı ilk yarısı itibarı ile işletmelerimiz yerini almaya başlayacak” diye ifade etti.