'Palu'da Çok Güzel Çalışmalar Yapılıyor'

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu İlçesi'nde incelemelerde bulundu. İlçede yapılan 222 adet TOKİ konutlarını da gezen Milletvekili Demirbağ, esnafla da bir araya geldi.

'Palu'da Çok Güzel Çalışmalar Yapılıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu ilçesi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.

Demirbağ’ın ilk durağı AK Parti İlçe binası oldu. Milletvekili burada İlçe Başkanı Nusret Kaya ve partiler karşıladı.

KAYA: MİLLETVEKİLİMİZ PALU’MUZA HOŞ GELDİ
Nusret Kaya, “Sayın milletvekilimiz Palu’muza hoş geldi. Sözlerimizi milletvekilimize bırakıyorum” dedi.

DEMİRBAĞ: PALU’NUN BÜTÜN MAHALLELERİNDE ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ OLDU
Partililerine hitap eden Milletvekili Demirbağ, “Geçen iki buçuk yıl içerisinde ilk günden bugüne kadar hiç ara vermeden çok güzel hizmetler yapıldı. Burada ben Bekir Bey’e belediye başkanımıza da, Efraim Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Katkısı olan, emeği olan herkese de. Kendileri her fırsatta takip ettiler. Resmi kurumlarımızdan makinedir, malzemedir, maddi katkıdır, asfalttır, ağaçlandırma konusunda ağaçtır, ormanlar… ne gerekiyorsa talep ettiler ve bugüne kadar hemen hemen hiç aralıksız Palu’nun bütün mahallelerinde çok güzel çalışmalarımız oldu. Onun dışında da Palu Lisesi orta hasarlıydı onu da gelip yerinde tekrar itiraz edilmek suretiyle ağır hasara çevrildi ve yıkılmak suretiyle yenisi yapılıyor. Emniyet Müdürlüğü binamız yapıldı. Ziraat Bankası yapıldı. Palu İş Merkezi yine kullanılamayacak durumdaydı. Onu da elden geçirmek suretiyle hizmete açtık. Şimdi hemşehrilerimizin hizmetine verildi. Programa alındı inşallah. Öğretmenevi de şimdi yapılacak. İhalesi yapılacak ve yapımına başlanacak. Yine TOKİ evleri birinci etabı yapıldı. Bitti sayılır. Onun dışında ikinci etabı da yapılan tespitler doğrultusunda son depremle birlikte ikinci etabı da inşallah yaptıracağız. Sadece burası değil; Kovancılar’ın da, Palu’nun da, Karakoçan, Arıcak, Alacakaya, Elazığ’ın bütün ilçelerinde bu şekilde bu ikinci depremle birlikte az veya orta hasarlı olup da dönen evlerle ilgili hak sahiplerine devlerimiz tarafından uygun imkanlarla konutlar hem merkezde yapıldı hem de köylerimizde, ilçelerimizde yapılıyor. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah bu ikinci etap da yapıldıktan sonra büyük bir mahalle oluşmuş olacak. Belki birkaç bin kişilik bir mahalle oluşmuş olacak. TOKİ evlerinin olduğu kesimde. Şimdi inşallah buradan kalktıktan sonra da yapılan işleri yerinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Demirbağ daha sonra depremin ardından yeniden inşa edilen ve yapımı tamamlanan İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.
MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ
İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ile bir süre sohbet eden Milletvekili Zülfü Demirbağ, esnaftan alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Demirbağ daha sonra 100 dönüm arazi üzerinde 4 bin yetişmiş ağacı bulunan Mehmet Kaya Çelik Mesire alnını gezdi. İlçede Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 222 adet konutta incelemelerde bulunan Demirbağ, daha sonra esnafla bir araya geldi.

DEMİRBAĞ: 222 KONUTUN İHALESİ YAPILDI
Ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Demirbağ, “Bugün hep beraber Palu İlçe’mizi ziyaret ettik. Cuma namazına müteakip epeyi bir süredir bu pandemi dolayısıyla gerek hafta sonları kapanma oluyordu. Bizde hafta sonları meclis çalışmasına müteakip geliyorduk. Dolayısıyla denk gelmediği için gezememiştik. Bu defa biraz erken geldik. Bu Cuma’yı hem eda ettik hem de bütün Palu’daki esnaflarımızı ziyaret ettik önemli bir kısmını. Daha sonra da bazı yapılan işleri ziyaret ettik. Şu anda da TOKİ evlerimizin oradayız. 24 Ocak’taki depremi müteakip ilk yapılan ihaleyle 222 konutun ihalesi yapıldı. Şu anda müteahhit firma tarafından bitme aşamasına getirildi. Yollar, alt yapısı, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra hemşehrilerimizin istifadesine, kullanımına sunulacak inşallah. Tabi bu yeni son depremle birlikte hasarlı evlerimiz var. Onlarda ki hak sahipleri de aşağı yukarı bunun üzerini tutuyor. Onlarında inşallah gerek köylerde, gerekse ilçemizde ikinci etap yapılacak konutları da yakında ihalesi yapılıp onlar da inşallah hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Bugün bu gezimiz oldukça verimli geçti. Buradan da inşallah bu TOKİ evlerinin ve yeni teşkil edilen Kalekent olsun, Esentepe Mahallelerimizin istifade edeceği mahalle camiine ziyarette bulunacağız” şeklinde konuştu.