Palu Derneğinden Ahde Vefa Örneği

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği yaptığı anlamlı programla bir kez daha ahde vefasını göstermiş oldu.

Palu Derneğinden Ahde Vefa Örneği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği, anlamlı bir program düzenleyerek vefatının 18. yıldönümünde Merhum Ali Rıza Septioğlu'nu kabri başında dualarla andı.

Düzenlenen anma programına Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, dernek yönetim kurulu üyeleri, Erimli Beldesi eski belediye başkanı İbrahim Yıldız, Palu Müftüsü Ahmet Bulut, AK Parti Palu İlçe Başkanı Hasbi Erginöz, MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı merhum Ali Rıza Septioğlu'nun ruhuna okunan Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

"Merhum Septioğlu Yüzlerce İnsanı İş, Aş, Ekmek Sahibi Yaptı"

Kuran Tilavetinin ardından programda konuşan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, "Ali Rıza efendi halka hizmet Hakka hizmet düsturuyla siyaset yapıldığı yıllarca kişiyi iş, aş, ekmek sahibi yapmış yalnızca Palu'ya ve Elazığ'a değil, Türkiye'ye önemli hizmetler yapmış, gönül dostu, halk adamı, siyasetin duayeni, mümtaz bir şahsiyettir. Rahmetli halkını seviyordu. Onların dertleriyle, sevinçleriyle hemhal olmayı prensip edinmişti. Merhum Ali Rıza Septioğlu beyi  uzun süre siyasetin içerisinde tutan bu insan sevgisidir. Siyaset zor bir iştir. Siyasetçi kolay yetişmez. Siyasetçi okuldan çok şartların içinde yetişen kişidir. Siyaset engebeli bir yokuştur. Rahmetli Ali Rıza Septioğlu bu engebeli yokuşu halkının desteğini alarak tırmanabilmiş ender siyasetçilerimizden biridir. Ali Rıza efendi ömrünün sonuna kadar bıkmadan, usanmadan devletle millet arasındaki köprü görevini en iyi şekilde yapmıştır. Demokrasinin güzel bir örneğidir. Doğru ile yanlışı ayırt etme konusunda kendi sağduyusu ve deneyimleriyle doğru kararlar veren bir kişilikti. 'Buzağı ile çift sürülmez', 'Herkesin yorulduğu yerde han yapılmaz', 'Bir arap içir Arabistan yakılmaz', 'Devlet olmadan olmaz' gibi nice veciz sözlerin sahibi rahmetli Septioğlu, ömrünün sonuna kadar hemşehrilerinin ve memleketinin dertleriyle iç içe yaşayan, siyasi hayatı boyunca gücünü sevgiden ve samimiyetten alan, kendi duruşunu koruyabilen ender siyasetçilerden biridir. 2 dönem Palu belediye başkanlığı, 5 dönem milletvekilliği, Devlet bakanlığı, TBMM Başkanlığı gibi hizmetlerde bulunan değerli büyüğümüzü rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz" dedi.

"Tevazu Sahibi, Hoşgörülü ve Samimi Bir İnsandı"

Anma programında konuşan Erimli Beldesi eski belediye başkanı İbrahim Yıldız, merhum Ali Rıza Septioğlu'nun tevazu sahibi, hoşgörülü, samimi ve dürüst bir insan olduğunu söyledi.

Septioğlu'nun Palu için önemli bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Yıldız, "Merhum Ali Rıza Septioğlu anlatmakla bitirilemez" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Palu ilçe Müftüsü Ahmet Bulut, Merhum Ali Rıza Septioğlu için dua okudu. Bulut, duanın ardından yaptığı açıklamada, "Ali Septi Hazretlerinin bu manevi iklimiyle adeta bölgeyi baharlaştıran insanların hayatına, gönül dünyasına dokunan böyle zatı muhterem ve onun soyundan gelen değerli insanları burada yad etmek için bu programı tertip edenlere teşekkür ediyorum" dedi.