Rektör Prof. Dr. Göktaş'ın Öğretmenler Günü Mesajı!

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ '24 Kasım Öğretmenler Günü' münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş'ın Öğretmenler Günü Mesajı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Rektör Göktaş yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“UNESCO’nun tavsiyesine bağlı olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanan “Öğretmenler Günü”nün ülkemizde kutlanmaya başlanması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenlik unvanını aldığı tarihle ilişkilidir. Mustafa Kemal Atatürk’e Bakanlar Kurulu’nun 11 Kasım 1928 tarihinde yaptığı toplantıda “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanı verilir ve 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanmasıyla da resmileşir. Ülkemizde 1981 yılında  -Atatürk’ün 100. Doğum Yıldönümü- başöğretmen unvanının kabul edildiği 24 Kasım günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır. 

Toplumlar, mutlu ve aydınlık günlere kavuşma amaçlarını eğitim ve öğretim alanında yaptıkları istikrarlı atılımlar ile gerçekleştirebilir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır...” ifadesi çağdaş ve uygar bir toplum olma yolunda öğretmenlik mesleğinin önemini ortaya koyar. Bu açıdan gerek toplum, gerekse devlet tarafından özel görevlerin yüklendiği öğretmenler, gelecek nesillerin fikri hür, vicdanı hür onurlu kişiler olarak bireysel, ulusal, evrensel ve dini değerlerini kazanmasında yol gösterici öncü kimliklerdir. Nitekim bilgiyle birlikte tecrübeyi, hayat görüşünü de paylaşarak öğrencileri geleceğe hazırlayan “rol model” öğretmenler, öğrencilerin kişiliğini hayata ve insana bakış açısını da şekillendirir. 
Kültürümüzde okuma ve eğitme çok büyük önem verilir. Bu bağlamda ilim öğrenmek, öğretmek kadın erkek bütün bireyler için gerekli edimlerden biridir. Zira “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” düsturu her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgular.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, öğretmenlerimize başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim.”