Şahin Şerifoğulları Elazığ Fuar ve Kongre Merkezini İnceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye'nin ilk konsept projeleri arasında yer alan ve bu yılın sonunda hizmete sunulması planlanan Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Şahin Şerifoğulları Elazığ Fuar ve Kongre Merkezini İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür Park yerleşkesi yanında 25 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen büyük projenin hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Şerifoğuları, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kazananın Elazığ ve Elazığlılar olacağını kaydetti.

“ELAZIĞ, YÜZÜNÜ GELECEĞE ÇEVİRMİŞ BİR ŞEHİRDİR”

Elazığ’ın bulunduğu bölgede çevre iller açısından adeta bir köprü görevi üstlendiğini ve bu konumun çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Şehrimiz sahip olduğu yaz-kış turizm değerleri, su kaynakları, verimli toprakları ve genç nüfusu ile her anlamda potansiyeli yüksek bir şehirdir.

Bizlerde bu potansiyeli doğru anlamda değerlendirmek için mühendis ve mimarlarımızla gece gündüz çalışıp en doğrusunu yapmaya çabalıyoruz. Yüzünü geleceğe dönmüş bu şehrin, sosyal ve ticari hayatına katkı sunmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu vizyona yakışır çalışmalar yapmak ve projeler üretmek için daima önümüze bakacağız” 

“İHRACAT DEĞERLERİMİZİ ARTIRACAK”

2021’in son aylarında hizmete sunmayı planladıkları projenin Elazığ’ın önemli bir eksikliğini gidereceğini kaydeden Başkan Şerifoğulları, aynı zamanda şehrimizin ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacağını ve dolayısıyla ekonomik hayatına da canlılık geleceğini kaydetti. 

Fuar alanına gelecek ve ürünlerini tanıtacak bütün esnaf ve tüccarların, en konforlu şekilde ağırlanması için bütün detayların düşünüldüğünü kaydeden Başkan Şerifoğulları, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Tam bir kompleks yapı olarak hizmete sunacağımız proje, hem ziyaretçilerin hem de esnafların öncelikleri dikkate alınarak inşa ediliyor.

Sadece Elâzığ’ın değil komşu illerinde hedeflerine katkı sunacak şekilde inşa ediyoruz. Bu alanda satılacak ve tanıtılacak her bir ürün ilimizin reklamına, tanıtımına ve ihracat değerlerine katkı sunacak. Fuarı ziyarete gelen her bir vatandaş aynı zamanda otelcimize, taksicimize, yöresel ürün satan esnaflarımıza,  restoran ve kafelerimize de kazandıracak.” dedi.

MEGA PROJEDE NELER VAR?

Şehrin marka değerini artıracak Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; 145 araçlık kapalı otopark, 42 araçlık açık otopark, 6.000 m² kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, 20 kişilik iki adet toplantı salonu, 60 kişilik bir adet toplantı salonu, restaurant, kafeterya, çalışma ofisleri, personel odaları, bay-bayan mescit, fuaye alanları ve mutfak yer alacak.