Şerifoğulları'ndan 'Palu' Açıklaması!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kanal Fırat ve Kanal 23 Televizyonlarının ortak canlı yayın programına konuk olarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Şerifoğulları'ndan 'Palu' Açıklaması!

Kanal Fırat ve Kanal 23 Televizyonları tarafından ortak canlı yayın programına katılan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları önemli açıklamalarda bulundu.

BİRÇOK PROJE HAYATA GEÇECEK
Kanal Fırat Televizyonu haber spikerlerinden Furkan Dilaver ile Kanal 23 Televizyonu Haber Müdürü Elif Doğan'ın moderatörlüğünü yaptığı ortak canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrardan belediye başkanı olarak seçilmesi halinde birçok projeyi hayata geçireceğini söyledi.

HARPUT'A TELEFERİK PROJESİ
Seçilmesi halinde özellikle Harput'ta yarım kalan önemli projeleri de hayata geçireceğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, kamuoyunda sürekli konuşulan teleferik projesinin de hazır olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde bu hizmeti de Elazığ'a kazandıracaklarını ifade etti.

Şerifoğulları'ndan 'Palu' Açıklaması!

“BU İFTİRAYI ATAN HAYSİYETSİZDİR!”
Programda Elif Doğan ve Furkan Dilaver’in sorularını cevaplayan Başkan Şerifoğulları, son dönemde dillendirilen mikro milliyetçilik iddialarına da cevap verdi.

Başkan Şerifoğulları iddiaların asılsız olduğunu belirterek, söylem ve dedikodulara prim verilmemesini ve bu iftirayı atanın “Haysiyesiz” olduğunu ifade etti. Şerifoğulları küçük bir grup tarafından her seçim döneminde her siyasetçiye bir takım iftiralar atılmaya çalışıldığını belirterek şunları söyledi;

"ÜZÜLÜYORUZ!"
 “Adaylarımızın ve bizlerin etrafındaki üç beş kişi maalesef dedikodu, iftira atarak bizleri de zor durumda bırakıyor. Elazığ da da yani bu mikro milliyetçilik dediniz bu şehir adına en sıkıntılı konulardan bir tanesi. Yani bugüne kadar Türküyle, Zaza’sıyla, Kürt’ü ile Bingöllüsüyle, Diyarbakırlısıyla, Muşlusuyla işte Alevisiyle, Sünnisiyle birarada yaşamış bir şehiriz. Değerlerimiz, vatanımız, bayrağımız, şehrimiz, mukaddes değerlerimiz bir ve beraber. Bu şehrin hamuru kardeşlik değerleri üzerine yoğrulmuş. Getirip insanları, toplumları birbirine düşürmek, birbirine kırdırmak mikro milliyetçilik yapmak yani bununla alakalı sahada bir kaç bir şey kulağımıza geliyor. Üzülüyoruz da. Yani biz 5 yıl boyunca Ulukent’e Doğukent’e, Kesrik’e, Aksaray’a tarihinde görülmemiş hizmetler yapmışız.”

“ETRAFIMIZ, DOSTLARIMIZ HEPSİ PALULU”
“Dönmüşüz ilçelerimizden Palu’ya. Bekir Başkan hakkını helal etsin Palu Belediye Başkanından nerdeyse daha fazla hizmet yapmışız ilçeye. Palu Merkezin asfaltını, Seydili Caddesini, Hanımlar Sokağının asfaltını ben yapmışım. Yine kütüphane istemişler kütüphane yapmışım, park istemişler park yapmışım, Palu Konağının tefrişatını ben yapmışım. 5 yıl boyunca bu şekilde yürümüşüz. Etrafımız, dostlarımız hepsi Palulu arkadaşlarımız. Bir tane meczup bir tane namus sahibi olmayan adam çıkacak işte Şahin Başkan Palululara böyle söyledi. Söylüyorsun ya nerde söylemişiz, ispat edebilir misin, ya yok sen değil abin söyledi, Abim nerde söyledi, bi söyle ben abimi tutayım yakasından yok abinde söylemedi acaba kardeşin olabilir mi? Ya böyle bir siyaset yapılır mı bu şehirde. Yazık, günah. Bizlerin emeğine yazık, yani bu şehre yazık. Toplumları birbirine kırdırmanın, mikro milliyetçilik yapmanın anlamı yok. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren tüm mahalle ve ilçelere eşit hizmeti götürdük. Keban’a da, Karakoçan’a da, Palu’ya da, Ağın’a da hizmet yapmışım. Her tarafa da bir şey kazandırmaya çalışmışım. Belki doğu mahallerine batı mahallelerinden daha fazla iş yapmışım, yatırım yapmışım.”

“BU İFTİRAYI ATAN HAYSİYETSİZDİR”
“Biz bunları yaparken, üç beş tane meczubun, afedersiniz dini imanı olmayan bi insanın, yani iftira atanın dini imanı yoktur. Ben öyle söylüyorum. Biz hizmet yapmak için çalışırken önümüzü kesmek isteyen bizleri farklı amaçlarla yıpratmak isteyen bir kesim var. Allah’a hamdolsun ki bu kesim çok çok az. Ve bu kesiminde toplumda hiçbir itibarı yok, hiçbir söz hakkı yok, altında oturacak sandalyesi yok. Allah şahittir, bizim ağzımızdan ailemizden de böyle bir cümle çıkmamıştır. Bu lafı söyleyen, iftirayı atan haysiyetsizdir.”

Şerifoğulları'ndan 'Palu' Açıklaması!