Şerifoğulları'ndan Sert Tepki!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Eti Krom A.Ş.'nin sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın terbiyesiz açıklamalarına yönelik sert tepki gösterdi.

Şerifoğulları'ndan Sert Tepki!

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında çalışan işçiler, çeşitli haklar talep ederek isteklerinin yerine getirilmesi için yönetime süre tanımasının ardından eylem başlattı.

300'ü aşkın işçinin eylemi 11inci gününe girdi. Eylemin 11'inci gününde şirket KEF bölgesinde üretime geçici olarak ara verildiğini işçilerin de ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Bunun ardından sert bir açıklamada Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şeriffoğulları'ndan geldi.

SAYGISIZLIK VE VİCDANSIZLIKTIR"
Başkan Şerifoğulları sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Şehrin kaynaklarını kullanıp ve şehrimize hiçbir katkısı olmayan bir şirketin kamu malıyla mülk sahibi olup, kendilerini bu konuma getirerek bu servete sahip olmalarına katkı sağlayan işçi kardeşlerimize yönelik, “Sizi kapının önüne koyarım." tehdidini savuran şahsın üslubu, İşçilerimizin emeğine büyük saygısızlık, vicdansızlık ve vefasızlıktır. Hak arama derdinde olan ve zorlu bir ekmek mücadelesi veren emekçi kardeşlerimize yaptığı bu saygısızlığı ve ilimizin Milletvekillerini zan altında bırakan gerçek dışı söylemleri şiddetle kınıyorum.Yapılan bu büyük yanlış ve saygısızlıktan bir an evvel dönülmelidir.” dedi.