Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Bir Kampanya Önerisinde Bulundu

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, koronavirüs süreci ile ilgili öneride bulunarak, 'Valiliğimiz öncülüğünde bir kampanya başlatılarak 'Bir veya iki ay kira almıyorum esnafıma destek oluyorum' şeklinde bir kampanya başlatabiliriz. Bu zor günler ancak güzel bir dayanışma ile aşılacaktır' dedi.

Sivil Toplum  Kuruluşları Platformu Bir Kampanya Önerisinde Bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Elazığ Valiliği öncülüğünde, “Bir veya iki ay kira almıyorum esnafıma destek oluyorum” şeklinde bir kampanya yapılmasını önerdi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Adına Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

24 Ocak depremi sonrası Elazığ‘ımızda büyük bir tahribat yaşanmış ve bunun sonucunda ortaya çıkan mağduriyetler devlet, halk dayanışmasıyla siyasi irade ile sivil toplum kuruluşlarımızın gece gündüz demeden çalışmalarıyla giderilmeye çalışılmış, yaralar sarılmış insanımızın derdine çare olmaya gayret edilmiştir. Bunun üstüne de tüm dünyayı pençesi altına alan Koronavirüs baş gösterince zaten olumsuz durumda olan Elazığ‘ımızın ekonomisi bu süreçten son derece olumsuz etkilenmiştir. 16 Mart'tan itibaren ilimizdeki binlerce iş yeri, çarşılarımız, pasajlarımız, eğitim kurumlarımız ve dükkanlarımız kapalıdır. Esnaf ve sanatkârlarımız KOBİ işletmelerimiz kendi öz sermayelerini tüketmektedirler. Sağ olsun devletimiz, Valiliğimiz, Ticaret Odamız Esnaf ve Sanatkâr Odalarımız ve Siyasi irade bu aşamada birçok tedbirler alarak bu süreçte esnafımıza işletmelerimize destek olmaya çalışmışlardır. Buradan bu sürece olumlu katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bu süreçte dikkat çekmek istediğimiz bir hususu yine siz kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz: Günlerdir haftalardır kapalı olan evinin iaşesinde zorlanan bu işletme sahiplerimizin bir kısmının maalesef ödemek zorunda oldukları yüksek kiralar var. Bu süreçte hükümetimizin, siyasi iradenin somut bir eylem planı hazırlayarak hükümet, mülk sahipleri ve kiracılar arasında bir mutabakata varılması gerekiyor. Kimsenin mağdur olmaması açısından inşallah kısa bir süre sonra bitmesini umduğumuz bu zaman diliminde en azından hükümetimizin stopaj vergisini almaması ki bu yıllık stopaj vergisi en az 1-2 ay kiraya denk gelecektir. Mülk sahipleri de biraz fedakarlık yaparak bir iki ay Kira almamaları gibi bir takım özverili davranışlar esnafımızın ayakta kalmasına yardımcı olacaktır. İş yeri sahiplerinin bir iki ay kira almamaları da fiili bir dua sayılır. Hiç vakit kaybetmeden Valiliğimiz öncülüğünde bir kampanya başlatılarak “bir veya iki ay kira almıyorum esnafıma destek oluyorum” şeklinde bir kampanya başlatabiliriz. Bu zor günler ancak güzel bir dayanışma ile aşılacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun, mutlu günler inşallah yakındır”