Şorşor Deresine Başkan Şerifoğulları Neşteri

Yıllardan beri ilimizin kanayan yarası olan Şorşor Deresinin islah projesinin 2. Etabı Açık Kanal Yapım İhalesi için girişimler başlatan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları , ihalenin 20 Ocak 2021 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi...

Şorşor Deresine Başkan Şerifoğulları Neşteri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'ın yıllardır çözüm bekleyen sorunları arasında yer alan ve çözüm oluşturmak amacıyla 2016 yılından başlanan Şorşor Deresi Islah Projesi kolektör hattı yapım çalışmaları ile Şorşor Deresinin Mollaköy, Akçakiraz beldeleri ve Gümüşkavak Mahallesini kapsayan 8.500 metre uzunluğundaki açık kanal çalışmalarının birinci etabı tamamlanmıştı.

Ancak Şorşor Deresinin en çok zarar verdiği ve adeta kangren haline gelen Kızılay, Aksaray ve Hicret mahallelerini kapsayan ikinci etap çalışmalarına başlanamamıştı. 

İHALE 20 OCAK 2021'DE GERÇEKLEŞECEK
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Elazığ Milletvekilleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 5.000 metrelik Şorşor Deresi Açık Kanal Projesinin yapım ihalesi 20 Ocak 2021’de gerçekleştirilerek çalışmalara başlanacak.

Çalışmalar kapsamında 5.000 metrelik açık kanal ıslah edilerek, betonarme kanal inşa edilecek. Ayrıca kanal üzerinde trafik akışına olanak sağlayacak 5 adet köprü inşa edilecek.

CAZİBE MERKEZİ OLUŞTURULACAK
Elazığ Belediyesi tarafından projenin son aşamasında ise Şorşor Deresi çevresinde rekreasyon çalışmaları gerçekleştirilerek vatandaşların piknik yapacağı, dinleneceği, gezinti yapacağı cazibe merkezi oluşturulacak.