Sosyal Uyum Projesi Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle Suriyeli Mülteciler ve Göçmenlerin bulunduğu illerde hayata geçirilen Sosyal Uyum Projesi Elazığ'da da devam ediyor. 

Sosyal Uyum Projesi Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle Suriyeli Mülteciler ve Göçmenlerin bulunduğu illerde hayata geçirilen Sosyal Uyum Projesi Elazığ’da da devam ediyor. 
24 Ocak’ta ilimizde meydana gelen deprem ve akabinde tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından ötürü faaliyetlerine başlayamayan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının yayınladığı normalleşme süreci kapsamında sahalara hızlı bir giriş yapan  Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sosyal çalışmacılar, Türk-Mülteci kardeşlerimizin kaynaşmasını sağlamak ve aralarında Sosyal Uyum sağlamak amacıyla gençlerimizi bir araya getiriyorlar.
Sosyal çalışmacılar bugüne kadar Göçmen Kardeşlerimizin ailelerine Sosyal Uyum Projesi kapsamında yapılan faaliyetlerden bahs edip proje hakkında bilgilendirmeler yapılarak pandemi sonrasında verilecek Türkçe kursuna katılacak çocuklar tespit etmek, Kurban Bayramı dolayısıyla Sanayi ve Aksaray Mahallelerindeki dezavantajlı çocuklar için hazırladıkları şekerelemeleri ve hediyeleri dağıtmak, tarihi Harput beldemizde Ensar-Muhacir çocuklarımız ile uçurtma etkinliği yapmak,boyama, çocuk oyunları, yapboz, voleybol gibi sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak birtakım sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak gibi bir çok etkinliğe imza attılar.
Sosyal Çalışmacılar bu hafta ise Sosyal Uyum ve Gençlik Katılım Projesi kapsamında  boyama ve kırtasiye setlerini hazırlayarak, dezavantajlı mahallelerimizdeki genç kardeşlerimize hediye ettiler. 
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN: "Mülteci ve Türk kardeşlerimiz arasında sosyal uyumu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede Sosyal Çalışmacılarımız" Ver Elini Kardeşim " sloganıyla hareket edip her hafta Elazığ'ın farklı bir  mahallesine giderek dezavantajlı  çocuklarımızla boyama, çocuk oyunları, yapboz, voleybol gibi sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak bir takım  sosyal uyum etkinlikleri gerçekleştiriyorlar. Yapılan etkinliklerde dezavantajlı çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek bizlerinde çok mutlu ediyor. " ifadelerine yer verdi.