Ulaşımda HES Kodu İle Geçiş Dönemi Başlıyor!

Elazığ Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında zorunlu hale getirilen HES kodu sorgulama işlemini, teknolojik altyapısına entegre etti.

Ulaşımda HES Kodu İle Geçiş Dönemi Başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Vatandaşların, toplu ulaşımda kullandıkları Elz-Kartları’nı, en kısa sürede www.elazig.bel.tr web sayfası üzerinden güncellemeleri gerekiyor.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçlarında kullanılan Elz-Kart kullanıcılarına çağrıda bulunularak, Kovid-19’la mücadele kapsamındaki ilgili genelge çerçevesinde kullanıcıların en kısa sürede Elz-Kart’larına HES kodlarını tanımlamaları gerektiği bildirildi.

HES KODU EŞLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILACAK;

Vatandaşlar kendi adlarına kaydedilmiş Elz-Kartlar için elazig.bel.tr adresi üzerinden HES kodlarını sisteme kaydetmeleri gerekiyor. Bunun için www.elazig.bel.tr adresine giriş yapılarak, e-belediye sayfasında yer alan “HES KODU KAYIT” butonuna tıklayarak yeni sayfa açılması sağlanacak. Açılan sayfada tüm alanlar doğru olarak doldurulacak. KVKK metni okunup onayladıktan sonra 'DEVAM' butonuna basılacak. Gelen ekranda bilgiler kontrol edilerek ‘ONAY’ butonuna basılarak kayıt işlemi tamamlanacak.

Öte yandan Android ve İOS telefonlarla Google Play'den App Store ve Play Store üzerinden indirilen ‘akıllıbilet’ uygulaması ile de kayıt işlemi oluşturabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın HES uygulaması ile ElZ-Kart entegrasyonu sağlandıktan sonra Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı durumunda olanların toplu ulaşım araçlarını kullanmaları engellenerek, pandemiyle mücadeleye destek sağlanmış olacak.